ADANA, HATAY, OSMANİYE VE NİĞDE'DE PROTESTO

ADANA, HATAY, OSMANİYE VE NİĞDE'DE PROTESTO

Adana, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de İsrail Protestosu

İSRAİL'in Gazze saldırılarında ölenler için Adana, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası vatandaşlar İsrail'i protesto etti.

DHA'nın haberine göre; Adana'daki protesto, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Şubesi'nin organizasyonuyla 5 Ocak Meydanı'nda gerçekleşti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ve çok sayıda STK'nın da destek verdiği eylemde İsrail'i Gazze'ye yaptığı saldırılardan dolayı kınandı. Daha sonra saldırıda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınıp, dualar edildi.

Namazın ardından bir açıklama yapan MAZLUMDER Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş, İsrail'in her Ramazan ayında Filistin'e saldırmayı alışkanlık haline getirdiğini söyledi. Göktaş, "Siyonist İsrail'in ağır bombardımanıyla Filistin halkının sivil alanları yerle bir oldu. En az 270 kişi şahadet şerbetini içti ve bin kişi de yaralandı. ABD, İngiltere ve Fransa işlenen cinayetleri İsrail'in kendisini savunma hakkı olarak değerlendirmektedir. Dünyanın gözü önünde pervasızca işlenen bu sivil katliama göstermelik ve sade sözle yapılan tepkiler Siyonist işgalciye destek anlamına gelir" dedi.

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar ellerindeki dövizlerle İsrail aleyhine "Müslüman uyuma ilk kıblene sahip çık', 'Katil İsrail, Filistin'den defol', 'Hamas'a selam direnişe devam' sloganları atarak İnönü Parkı'na kadar yürüyüş yaptı.

Öte yandan cuma namazı çıkışında bir çok firmanın ambleminin bulunduğu üzerinde 'İsrail'i boykot et, zulme ortak olma' yazılı broşürler dağıtıldı.

HATAYLILAR YARDIM TOPLADI

Hatay'daki İsrail protestosu ise Habib-i Neccar Camii önünde yapıldı. 'Hatay İrade Platformu' adı altında birleşen Hatay sivil toplum kuruluşları cuma namazı çıkışında Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Antakya Müftüsü Cafer Erol'un da katıldığı namazda bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadığı görülürken, namaz sonrası 'Kahrolsun İsrail', 'Hamas'a selam, direnişe devam' sloganları atıldı. Ayrıca Filistinliler için yardım toplandı. Platform Sözcüsü Hasan Orhan, yaptığı açıklamada Filistin'de akan Müslüman kanının durması için dua ettiklerini belirterek, tüm Müslümanları İsrail'e karşı birlik olmaya davet etti.

Osmaniye'de Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen protesto eyleminde de İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şubesi İl Sekreteri Abdul Latif Kıllı, "Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı" dedi.

Niğde'deki eylem ise Sungurbey Camii'nde Memur- Sen İl Temsilciliği tarafından organize edildi. İsrail aleyhine sloganlar atılmasının ardından İsrail'in saldırılarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Sendika İl Temsilcisi Hasan Orhan bir açıklama yaparak, "Hitler ölmedi, kılık değiştirdi. Karada, denizde, intifada her yerde, diren Gazze, Kahrolsun İsrail, Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için, Kahrol İsrail" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı