Adalet Yürüyüşünde flaş karar

Adalet Yürüyüşünde flaş karar

Adalet yürüyüşünün 12 gün etabında bazı sürücülerin yürüyüş konvoyunda bulunanlara karşı tahrik edici girişimlerde bulunması üzerine flaş bir karar alındı

Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde bayramlaşmalar nedeniyle 11 kilometre yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu bugün yürüyüşüne devam ediyor. 12. günde 17-18 kilometre yürümesi planlanan Kılıçdaroğlu, kamp alanında kısa bir açıklama yaptıktan sonra yürüyüşüne başladı. Kortejin bugün 'en kalabalık halinde' olduğu gözlendi.

TAHRİK GÖREVLİLERİ

Adalet Yürüyüşü'nün 12. gününde gerginlik yaşanması üzerine yarından itibaren yürüyüş boyunca 25 vekil görevli yeleği giyecek. Bu karar 12. günde yoldan geçen bazı araçların yürüyüş konvıyunu tahrik edecek şekilde olay çıkarmaya çalıması üzerine alındı. 

YÜRÜYÜŞÜ YASAKLAMAK İÇİN TAHRİKLER ORGANİZE EDİLİYOR

CHP'li kaynaklar yürüyüş süresince çok sayıda ihbarlar geldiğini, yürüyüşün güvenlik gerekçeleri öne sürülerek iptal edilmesinin hedeflendiğini ileri sürüyor. Bu hedefe ulaşmak içinde özel görevlendirilmiş provakatörlerin konvoydo bulunan eylemcileri tahrik etme çabası içerisinde oldukları ileri sürülüyor.

25 VEKİL KORUYACAK

CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 12. gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine, yarından itibaren görevli yeleği giyecek 25 vekilin kortejde aralara yerleştirilmesi kararlaştırıldı. 

ABDÜLLATİF ŞENER'DE KATILDI

Öte yandan Ak Parti kurucularından Abdüllatif Şener de 'adalet' döviziyle yürüyüşe destek verdi.
Bolu Dağı'nda devam eden yürüyüşte, molanın ardından 3. etap başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı.

ÖZEL'İN UYARISI ŞÖYLE

"Bundan sonra arabayla gelip yanımızda durup bize saldırsalar dahi karşılık vermeden yürüyüşe devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu kitleyi asla ve asla barışçıl bir yürüyüş yapan, adalet talebini dile getiren kitle olmaktan farklı gösterecek başka başka sloganlar, çok sevdiğimiz slogan dahi olsa, sadece ya 'adalet adalet', ya da 'hak hukuk adalet' diye bağırıyoruz. 
Sayın genel başkanın hepinizden özel ricası budur. En sevdiğiniz slogan dahi olsa bu bir partiye ait yürüyüş olmadığı için her farklı slogan kitleyi biraz azaltabilir. Birilerinin gönlünü kırabilir. 
Yürüyeceğiz, vardığımız yerde milyonlar olacağız. Bugünkü varlığımızı tarih unutmayacak."

İlgili Haberler