Adalet Komisyonu Anayasa'yı Çiğniyor!

Adalet Komisyonu Anayasa'yı Çiğniyor!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dün akşam Meclis Adalet Komeisyonu'nda HSYK teklifinin görüşmeleri sırasında yaşanan arbede nedeniyle AKP'ye tepki gösterdi.

 ANKARA (ANKA) - Altay, Komisyonu'nun, Komisyon Başkanı AK Partili Ahmet İyimaya tarafından İçtüzüğe aykırı bir şekilde çalıştırıldığını savundu. Ancak, CHP'nin, teklifin görüşmelerini Meclis İçtüzüğü'ne uygun şekilde engellemeye çalışacağı mesajını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisine mensup bir grup hukukçu milletvekili ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Altay, basın toplantısında Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri bugün de devam edecek HSYK teklifi ile ilgili eleştirilerini anlattı.

Teklifin Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'ne aykırı bir şekilde yürütüldüğünü öne süren Altay, "TBMM Adalet Komisyonu, adalet ve hukuku infaz etmiştir. Dün akşamki görüşmelerde AKP'liler üzerimize yürümüştür. Bazı arkadaşlarımız darp gördü" dedi.

Adalet Bakanı'na tam yetki veren HSYK teklifinin yasalaşması halinde, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı prensibinin yok edileceği görüşünü dile getiren CHP Grup Başkanvekili Altay, İçtüzük kurallarını hatırlatarak, komisyonun bu kurallara uymadığını söyledi.

HSYK teklifi görüşülürken, HSYK Başkanvekili ve üyelerinin komisyona davet edilmediğini belirten Altay, bu teklifi esas komisyondan önce tali komisyonlarının görüşmesi gerektiğine işaret etti. Engin Altay, topladıkları imzalarla Salı günü tali komisyon olarak Anayasa Komisyonunun toplanmasını sağladıklarını da söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı