ADALET BAKANINDAN KOZA İPEK HAKKINDA AÇIKLAMA

ADALET BAKANINDAN KOZA İPEK HAKKINDA AÇIKLAMA

TBMM’de Yeni Adli Yargı Yılı için düzenlenen kokteyle katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza İpek Grubu'na yapılan operasyona ilişkin soruları yanıtlarken, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu bizim içinde geçerli,...

TBMM’de Yeni Adli Yargı Yılı için düzenlenen kokteyle katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza İpek Grubu'na yapılan operasyona ilişkin soruları yanıtlarken, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu bizim içinde geçerli, medya mensupları içinde geçerli. Eğer bir suç varsa, gereği yapılacak" diye konuştu.

"BU KONULAR TARTIŞILABİLİR"

Yargıtay Başkanı İsmail Rüşte Cirit, davetlileri kokteylin düzenlendiği Meclis bahçesinde tek tek eşi ve Yargıtay üyeleriyle birlikte karşıladı. Kokteyle Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yüksek yargı başkanları, yargı mensupları ve siyasetçiler katıldı. Kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Kenan İpek, Yüce Divan görevinin Anayasa Mahkemesi'nden alınıp Yargıtay'a verilmesini önermesine yönelik olarak, "Başkanımız kendi görüşünü ifade etti. Bu bir Anayasa konusu. Anayasa ile ilgili çalışmalar yapıldığında bu konular tartışılabilir" dedi.

dha-60134a314209818d96d8c5fc1d008ddb-1-t.jpg

Bakan İpek, Hakim ve Savcılar seçiminin tartışılması gerektiği ile ilgili gazetecinin sorusu üzerine, "Bir sonraki HSYK seçimlerinin farklı bir metod ile yapılması gerektiğini düşünüyorum. 2014 yılında yapılan HSYK seçiminde sıkıntıyla yaşandı. Farklı bir Yöntem uygulanabilir" diye konuştu.

18 KOMİSYON İYİLEŞTİRMELER YAPIYOR

Bakanlıkta 18 komisyonun farklı konularda iyileştirmeler yapmak için çalıştığına dikkati çeken Bakan İpek, "Bölge Adliye Mahkemeleri ile ilgili çalışmaların tamamını bitirdik. 1 Ocak 2016 tarihinde 15 Adli Yargı, 8 idari yargı ile ilgili faaliyete geçmiş olacağız" dedi.

GİZLİ SORUŞTURMA

Koza İpek Holding'e yapılan operasyona ilişkin olarak soruları da yanıtlayan Bakan İpek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü bir çalışma. Zamanı gelince Başsavcılığımız bu konuda açıklama yapacak. Hazırlık soruşturmasıdır, gizlidir” yanıtını verirken, “Medya özgürlüğü anlamında ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu bizim içinde geçerli, medya mensupları içinde geçerli. Eğer bir suç varsa, gereği yapılacak" dedi.

dha-60134a314209818d96d8c5fc1d008ddb-3-t.jpg

ALMANYA'DAN DÖNÜŞ OLMADI

Bakan İpek, Zekeriya Öz ve diğer savcılarda ilgili olarak da, "Almanya'da olduğuna dair bilgi üzerine biz Almanya'dan iadesi ile ilgili belgeyi gönderdik. Evrak mahalline ulaştı, dönüş olmadı" dedi.

Fettullah Gülen'in yakalama kararı ile ilgili olarak da Bakan İpek, "İlgili yakalama kararı Bakanlığımıza intikal etmedi. Ettikten sonra açıklama yaparız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı