Adalet Bakanı'ndan Flaş HSYK Çağrısı!

Adalet Bakanı'ndan Flaş HSYK Çağrısı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmadığın belirterek; "Buradan bir çağrı yapıyorum...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmadığın belirterek; "Buradan bir çağrı yapıyorum, Türkiye'nin bu sorunları yaşamaması, bir daha benzer tartışmaların içine girmemesi için, iktidar grubunun, ana muhalefetin, diğer muhalefet partilerimizin bir araya gelip yeni bir yeni bir HSYK yapısı ve Anayasa değişikliği nasıl olur bununla ilgili çalışma yapmaya varız" dedi.

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü komisyon toplantısında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyon üyelerine ve komisyonu izleyen milletvekillerine bir konuşma yaptı. CHP'li bazı vekiller konuşması sırasında Bozdağ'a tepki gösterirken, Bozdağ şunları söyledi; "O günkü yaşanan tartışmalara baktığınız zaman siyasetin içinde bir yapı var, her gün bir bildiri var. HSYK bildiri yayınlıyor, başka yargı birimleri bildiri yayınlıyor, daha şiddetlisini yayınlamada bir rekabet var. Türkiye'de siyaseti siyasetçilerin yapması lazım. O zaman dedik ki, bir yapı olsun, seçimleri kendi içinde olsun, kaynakları çeşitli olsun farklı farklı insanlar gelsin. Uzlaşsınlar, bir ideolojinin veya bir mensubiyetin emrine yapılar girmesin. Türkiye bundan bedel ödedi. Biz Anayasa değişikliği yapılırken de herkesin tek kişiye oy vermesi ilkesini koyduk ki, her renk buraya gelsin, her yapı buraya gelsin. Biz bu düşünce ile yaptık. Bugün geldiğimiz noktada başka bir anlayışın, başka bir mensubiyetin ve başka bir ideolojinin hakim olması ve ona göre olayları dizayn etmesi için biz bunu yapmadık."

"GELİN HSYK KONUSUNA, TÜRKİYE İÇİN MİLLETİMİZ İÇİN BAKALIM"

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü; "HSYK konusu sadece hükümetin konusu değildir, AK Parti'nin konusu da değildir. Buradan bir çağrı yapıyorum, Türkiye'nin bu sorunları yaşamaması, bir daha benzer tartışmaların içine girmemesi için, iktidar grubunun, ana muhalefetin, diğer muhalefet partilerimizin bir araya gelip yeni bir yeni bir HSYK yapısı ve Anayasa değişikliği nasıl olur bununla ilgili çalışma yapmaya varız. Birlikte, uzlaşarak, yepyeni bir yapı ortaya koymaya hazırız. Dün başka, bugün başka bir ilke etrafında durursak, ana ilkeyi görmezden gelirsek bu şikayetler bitmez. Bu düzenlemelerde bu şikayetleri bitirmez. Yarın başka şikayetler olur. Onun için gelin HSYK konusuna, hukuk devleti konusuna, siyasal pozisyonlarımız, duruşlarımız çerçevesinde değil, el birliği ile Türkiye için milletimiz için bakalım. Biz buna açığız, daha iyisini beraber yapalım. Komisyonda da görüşmeler sırasında eminim ki, bu teklifte pek çok husus sizin katkınızla değişecektir. Biz daha doğrusunu, Anayasa'yı birlikte uzlaşarak değiştirmek suretiyle yapabiliriz."

SUÇ DUYURUSU AÇIKLAMASI

Bozdağ; "Ben Bakan olarak HSYK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmadım. Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden kişilerle ilgili suç duyurusunda bulundum. HSYK'yı bununla ilgili göreve çağırdım" diye konuştu.

Adalet Komisyonu, yaşanan tartışmalarla birlikte devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı