ACILI ANNEDEN SÜRÜCÜNÜN SERBEST KALMASINA TEPKİ

ACILI ANNEDEN SÜRÜCÜNÜN SERBEST KALMASINA TEPKİ

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde geçen 11 Kasım'da, 17 yaşındaki Kava İtek'e otomobille çarparak ölümüne neden olan sürücü Ercan Palangu'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, ailesi tepki gösterdi. Eşinin kendisine ve...

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde geçen 11 Kasım'da, 17 yaşındaki Kava İtek'e otomobille çarparak ölümüne neden olan sürücü Ercan Palangu'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, ailesi tepki gösterdi. Eşinin kendisine ve çocuklarına şiddet uygulaması üzerine 3 yıl önce İzmir'den Doğubayazıt'a döndüklerini anlatan anne Berivan İtek, "Kava bir kafede çalışarak evimize ekmek getiriyordu. Oğlum 102 metre sürüklenip, paramparça oldu. Oğlumun öldürenin tutuksuz yargılanması bizi çok üzdü" dedi.

Doğubayazıt'tan ailesiyle birlikte 20 yıl önce İzmir'in Çiğli İlçesi'ne giderek yerleşen 52 yaşındaki Ahmet İtek'in sürekli şiddet uyguladığı eşi aynı yaştaki Berivan İtek ve 5 çocuğu, 3 yıl önce Doğubayazıt'a dönmek zorunda kaldı. Sarıgül Mahallesi'nde akrabalarına ait bir evde yaşamaya başlayan aileden Kava İtek, çatıştığı kafeden geçen 11 Kasım günü çıkışta motosikletiyle evine doğru giderken Adliye Sarayı yakınlarında, bir kazaya karıştı. Karşı yönden gelen Ercan Palangu yönetimindeki IF 06 BRE Romanya plakalı lüks aracın motosiklete çarpması sonucu 102 metre sürüklenen Kava İtek, kaza yerinde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Ercan Palangu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ailenin geçimini sağlayan oğlu Kava'yı kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarına dikkati çeken anne Berivan İtek, sürücü Ercan Palangu'nun serbest kalmasından dolayı üzüntülerinin iki kat arttığını bildirdi. Berivan İtek, "İzmir'de yaşıyorduk, Eşim bize şiddet uyguluyordu. Sonra da istemediğini belirterek bizi terk etti. Sokakta kalacaktık ve gidecek yerimiz olmadığı için memlekete döndük. Oğlum Kava bir kafede çalışarak evimize ekmek getiriyor, bize bakıyordu. Oğlum kazada öldü. Benim acım çok büyüktür. Oğlumun katili eşime para vermiş. Şimdi elini kolunu sallayarak geziyor" diye konuştu.

Kava'nın ablası Zilan İtek ise babasının annesine ve kendilerine işkence yaptığını ileri sürerek, "Doğubayazıt'ta kardeşimin ölümüne neden olan kişinin alkollü ve madde bağımlısı olduğunu öğrendik. Kardeşimin katili şu an tutuksuz yargılanıyor. Kazayı yapan adam, şikayetçi olmaması için babama 30 bin lira para vermiş. Suçlu kardeşim değil, resmi evrakta da belirtildiği gibi bütün suç Ercan Palangu'nundur. Biz kendisinden şikayetçiyiz. Kardeşimi toprağa verdik. Her gece rüyamıza geliyor uyuyamıyoruz. Fotoğraflarına bakıp ağlıyoruz. Kardeşimin katili ise babamın yüzünden dışarıda geziyor. Bizim canımız yanıyor. Ailece vicdan azabı çekiyoruz. Çok mağduruz. Devlete ve adalete sığınıyoruz. Kardeşimin katilinden şikayetçiyiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı