Acı Haberi Oğlu Duyurdu

Acı Haberi Oğlu Duyurdu

Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından oğlu Umur Birand gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Acı haberi oğlu verdi
Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından oğlu Umur Birand gazetecilere açıklamalarda bulundu. 
Gülseli KENARLI-İSTANBUL DHA 17.01.2013 19:06
 
 Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından oğlu Umur Birand gazetecilere açıklamalarda bulundu. Umur Birand, "Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun" dedi.
 
Umur Birand babasının ölüm haberini şu cümlelerde duyurdu:
"Dün çok normal ve standart bir ameliyatı.. değişikliği sonrasında babamın kalbi durdu. Yaptıkları bütün çabalara rağmen kalbi yeniden çalıştıramadılar. Onun akabinde bir alete bağladılar. Yaşam destek ünitesine bağladılar. Maalesef bu akşam 6.29'da babamı kaybettik. Acı çekmediğini düşünüyoruz. Çünkü ameliyat çok basit bir ameliyat olacaktı. Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Sülayman Ağabey'i yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir şey de kaybettik. Babam 71 yaşındaydı. Eminin hepinizle bir ara çalıştı ya da çalışmadı. Vücudundaki son elektriğine kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun." 

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN MESAJ YAYINLADI

C.Başkanı Gül: Derin üzüntü duyuyorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili "Derin üzüntü duydum" dedi.
 
Başbakan Erdoğan: Daima hatırlanacaktır 
Başbakan Erdoğan: Daima hatırlanacaktır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Birand'ın ölümü sonrası başsağlığı mesajı yayımladı.
 
 
 Erdoğan mesajında, "Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır" dedi.
 
Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberi sonrası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başsağılığı mesajı yayımladı. Birand'ın eserleriyle saygın bir gazeteci olarak hatırlanacağını vurgulayan Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: 
 
“Medyamızın önemli simalarından Mehmet Ali Birand’ın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.
 
Mesleğine tutkunluğu, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle, meslektaşlarının yanı sıra, okurlarının ve izleyicilerinin de takdirine mazhar olan Sayın Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır.
 
Mehmet Ali Birand’a Allah’tan rahmet; ailesine ve medya camiamıza sabır ve metanet diliyorum."
 
SÜLEYMAN SARILAR : BEN DE BABAMI KAYBETTİM
 
Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından kısa bir açıklama yaptı. Sarılar, "Hepimizin başı sağolsun. Türkiye çok önemli duayen bir gazetecisini kaybetti. Aynı zamanda o Türkiye'nin en büyük aydınlarından biriydi. Maalesef tüm çabalarımıza rağmen aramıza gelmedi. Türkiye gerçekten çok büyük bir gazetecisini, hepimiz çok büyük bir duayenimiz kaybettik. Ben de babamı kaybettim. Başımız sağ olsun" dedi.