Acı Haber İstanbul'dan Geldi

Acı Haber İstanbul'dan Geldi

.

ACI  HABER İSTANBUL'DAN GELDİ 

Dede Ersel AKSU

Acı haber İstabuldan geldi. 1990 muzunu Deniz Elektronik Astsubay Kd. Bçvş. Yücel ÇEVİK'in intihar ettiği bilgisi alındı. Evli ve iki çocuk babası olan Yücel ÇEVİK'in  intihar nedeni öğrenilemedi .

BU AY 6. ASTSUBAY İNTİHARI

Bu ay son olarak 21 Kasım 2013 tararihinde  SİVAS'ın Divriği İlçesi'nde, 33 yaşındaki 2002 Mezunu, Jandarma Astsubay Mürsel KAYATAŞ, evinde tabancayla yaşamına son vermişti, daha öncesinde ise 13 Kasım 2013 tarihinde, Kıbrıs'ta çalıştığı birlikte ki odasında tabanca ile intihar eden Kd.Bçvş. Vedat TANRIVERDİ'nin ardından Elazığ'da 15 Kasım 2013 tarihinde cinnet geçiren bir Astsubay Ferdi ALTINSOY, önce eski eşini vurduktan sonra, beylik silahı ile başına ateş ederek hayatına son vermişti.

14 Kasım 2013 de ise ise 1 yıllık Deniz Bando Astsubay Yılmaz DOĞAN'ın intihar ettiği ve cenazesinin defnedilmek üzere Zonguldak-Karadenizereğelisi'nde gönderildiği, 15 Kasım 2013 tarihinde ise Astsubay Bülent AYDINÖZ'ün önce babasını öldürdükten sonra aynı silah ile kendini vurarak intihar etmişti. 

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ (TEMAD) PROTESTO ETMİŞTİ

Son dönemde yaşanan mobbing ve intihar olaylarını protesto etmek amacıyla, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği T.B.M. M. Dikmen Kapısında 16 Kasım 2013 tarihinde basın açıklaması yapmış ve yaşananları protesto etmişti. Gazetemizin bu konudaki haberini okumak için TIKLAYINIZ

SON 10 YILDA BİR TABUR ASKER İNTİHAR ETTİ

Milli Savunma Bakanlığının açıklamalarına göre; Son on yılda TSK’da intihar eden asker sayısı iç güvenlik harekatında şehit olan personel sayısını geçmektedir. 2002- 2012 yılları arasında şehit olan asker sayısı 818, intihar eden asker sayısı 934 olarak bildirilmiştir.


GATA'DAN PROF DR. ALBAY, İNTİHARLAR İÇİN "BULAŞICIDIR" DEMİŞTİ

TV8 Kanalında yayınlanan "Erkan TAN ile Başkentten" programına katılan Gata Harp Psikiyatrisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Albay Nahit ÖZMENLER, TSK'daki intiharlar ile ilgili bilgi vermiş, "İntiharlar bulaşıdır" demiş ve intharlar haberlerinin veriliş biçimini eleştirmişti. Ayrıca ÖZMENLER; intiharların bilimsel olarak incelendiğinde, azldığı yönünde görüş açıklamıştı.