Abidin Gerzeker, İncirlik’ten soruyor:

 MO-DERİN HOCA SORULARINIZI YANITLIYOR


Hocam  bu BOP işi ne olacak, Obama  bu konuda ne düşünüyor, Diyarbakır BOP’un merkezi olacak mı, Musul, Kerkük  bize kalacak mı, Avrupa bizim ayağımıza gelecek mi, mehter marşı çalınacak mı, yine kokoreç yiyebilecek miyiz?..

Bilsek de kıblemizi ona göre ayarlasak, sen bu işlere ne diyorsun hocam? 


El-cevap:


Yahu Abidin, sen gerzek misin? Daha geçen sene ayak ayak üstüne atıp lavuğa 12 dakika 87 saniye izah ettim; “Oooo yees, oooo yees”  (Yes Amerikancada evet demektir) diyor da başka bir şey söylemiyor evladım. Baktım ki koskoca Amerikan başkanı Türkçe bilmiyor, bununla biraz maytap geçeyim dedim:

Ben diyorum; “köprü altı cam cam..”, o diyor “Oooo, yees”, ben diyorum “sevsin seni Pensilvanya’daki amcam”, o yine diyor “Oooo, yeees”. Sonunda memlekete faideli bir mukaleme olsun noktasında vücut dilimizle mevzuya dahil olduk.

Irak’a getirilen demokrasiye dair işaretim neticesinde bir şakırtı meydana gelince (hani aptes alır gibi sağ eli sol avuçtan doğru şeytdiriyorsun)  beni taklit etmeye başladı lavuk. Uzatmayalım, karşılıklı epey bi şakırtıdan sonra bu bana “BOP” deyince, ben de kendisine “sensin top” diye nazire yaptım.

Anlayıp anlamadığını anlayamadım ama varsın olsun. Şu kadarını söyleyebilirim ki; biz hazmettire hazmettire geliyoruz, yargı çevreleriyle kışla cenahında filan bir miktar hazımsızlık var ama onların da gazını alırız Allah’ın izniyle.

Ebu Kelam Wesselam efendimizin de söylediği gibi, “Şerikül şükrü şüreka, garibül garbi gureba”. Yani demek istiyor ki, “yukarıdakilerin payını vermezsen götüremezsin”.

Her neyse orası bizi ilgilendirmez, sana Aşık Raconî’den bir dörtlük gönderiyorum, haydi selamün hello.

 

Selam türban ile din esnafına

Yoksul kaldı esnafın insafına

İşbirlikçi cukkaladı parsayı

Üçün biri memleketin safına

 

Önceki ve Sonraki Yazılar