ABD'ye şok saldırı

ABD'ye şok saldırı

ABD'DE DONANMA ÜSSÜNE ŞOK SALDIRI 4ÖLÜ
ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssünde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda vurulan 12 kişiden 4'ünün hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Reuters'ın haberine göre Donanma Deniz Sistemleri Komuta Karargahı'nda düzenlenen saldırıda dört kişinin öldüğü, sekiz kişinin ise yaralandığı donanma yetkilileri tarafından açıklandı. AFP ajansı, olay yerindeki yetkililere dayanarak yaralılardan ikisinin polis olduğunu duyurdu.
 
DÖRDÜNCÜ KATTAN ATEŞ AÇTI

Associated Press, görgü tanıklarının ifadesine dayanarak silahlı bir kişinin dördüncü kattan, en alttaki kafeteryada oturan insanların üzerine ateş açtığını duyurdu. Ajansın haberine göre saldırı sırasında binada 3 bin kişi vardı.
ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, "Acil durum personeli olay yerine intikal etti ve üsteki personel için 'olduğunuz yere sığının' emri verildi" denildi. Yerel polis ve FBI bölgeyi sararken, helikopterler de havadan destek verdi.
Saldırganın kendisini bir odaya kapattığı ve kapının arkasına barikat kurduğu bildirildi.
Washington Post'un haberine göre donanma binasındaki saldırıyı gerçekleştiren üç saldırganın biri etkisiz hale getirildi. Diğer iki saldırganın ise hala binada olduğu belirtilirken, donanma sözcüsü yaptığı açıklamada birden fazla saldırgan olduğu bilgisini doğrulayamadığını açıkladı.
Amerikan Donanması Twitter hesabından yapılan açıklamada, saldırıda birkaç kişinin yaralandığı doğrulandı.
Washington'ın güneydoğusundaki Bolling Hava Üssü de silahlı saldırının ardından kapatıldı.
 
Federal Havacılık Kurulu Washington'daki Reagan Ulusal Havaalanı'ndan yapılan uçak seferleri bir süre için askıya alındıktan sonra yeniden başlatıldı.
Ayrıca olayın ardından Washington'daki altı devlet okulunun kapılarını kapattığı bildirildi.

 
DONANMA BÜTÇESİNİN DÖRTTE BİRİ
 
Donanma Deniz Sistemleri Komutası, donanmanın beş sistem komuta biriminin en büyüğü. Tüm donanmanın bütçesinin dörtte biri buraya gidiyor.
Burada donanmanın gemileri, denizaltıları ve muharebe sistemleri inşa ediliyor.