ABD'ye Niye Gidiyor?

ABD'ye Niye Gidiyor?

Kılıçdaroğlu ABD'ye niye gidiyor? Cumhurbaşkanı olmak mı istiyor?

ABD’ye Niye Gidiyor ?
 
Hürriyet Gazetesi İnternet Portalında 17 Kasım 2013 tarihinde “Kılıçdaroğlu hakkında flaş iddia / ABD’ye niye gidiyor” manşeti ve Tolga Tanış imzası ile bir Makale-Haber yayınlandı. Makalenin başlığı ise “Washington’da ‘mission impossible’”
 
Makale-Haber’in içeriğinde Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ve bu nedenle ABD’yi iki seçim arasında ziyaret etmektense Kasım ayı sonunda yapacağı ziyarette bu işi bitirmek istediği ifade ediliyor.
 
Haberin Kılıçdaroğlu ile ilgili bölümü aynen şöyle:
 
…….. “Ama Washington’a ay sonunda gelecek Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumu ise tamamen farklı. Anlatayım. Niye geliyor Kılıçdaroğlu? Tam belediye seçimleri öncesi… Her şey bu kadar sıkışıkken… 2010’da genel başkan seçilmesinin ardından bu unvanla Washington’a ilk ve son ziyaretini yapmaya hazırlanıyor da ondan.

Bunu Kılıçdaroğlu ile yüz yüze konuşmuş bir kaynağımdan doğrulattım. Ağustosta Kılıçdaroğlu da cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor ve ABD’yi iki seçim arasında ziyaret etmektense bu işi kasımda yapıp bitirmek istiyor. Neden mi? Çünkü büyük bir finale hazırlanıyor Kemal Bey. Ya kazanıp cumhurbaşkanı olacağı ya da emekliye ayrılacağı görkemli bir final. Kılıçdaroğlu’nun Sarıgül gibi birini neden bu kadar kolay kabul ettiği de böylece anlaşılabilir.

Politikaya giren, kurnazlık yapamayan, biraz fettan olmayı beceremeyen, CHP gibi bir hizip cennetinde bazen sert çıkması gerekirken bunu başaramayan ama bence halen kirlenmemişliğini, iyi niyetini korumayı başaran bir namus timsali olarak o da politikadan çekilmeye doğru gidiyor da ondan.” ……..

 
Halk TV’de yayınlanan bir programa telefonla bağlanan Uğur Dündar, bu haber üzerine derhal Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradığını ifade ettikten sonra, Kılıçdaroğlu’nun kendisine hiç kimseyle böyle bir konuşmasının geçmediğini, böyle bir düşüncesinin olmadığını ve bu yakıştırmayı ilk defa duyduğunu söylediğini belirtti.