ABD'ye kaç kişi gitti, ne amaçla

ABD'ye kaç kişi gitti, ne amaçla

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ABD'de düzenlenen bir yürüyüş için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bazı kişileri ABD'ye gönderdiğini, bunların ne amaçla ve kaç kişi olduklarını sordu. Tarhan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başka

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ABD'de düzenlenen bir yürüyüş için ANkara Büyükşehir Belediyesi'nin bazı kişileri ABD'ye gönderdiğini, vize alamayanlar için bile uçak bileti ve otel masrafı ödenmesi nedeniyle gezinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyon TL'ye mal olduğu iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "ABD'de düzenlenen bir yürüyüş için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bazı kişileri ABD'ye gönderdiği, vize alamayanlar için dahi uçak bileti ve otel masrafları ödendiğini" belirterek şu soruları yöneltti:

Kaç kişi, hangi amaçla ABD'ye gönderilmiştir?

Katılım için hangi kriterler aranmıştır?

Toplam ne kadar masraf yapılmış, hangi bütçeten karşılanmıştır?

Vize alamadıkları için gidemeyen kaç kişi vardır ve bu şahıslar için uçak bileti ile otel gideri ödenmiş midir? Ödenmişse miktarı nedir?

Gezinin toplam gideri ne kadardır?