ABD’ye 2 milyonluk gezi skandalı! Gökçek, veziri zenci yaptı

ABD’ye 2 milyonluk gezi skandalı! Gökçek, veziri zenci yaptı

AKP’li Gökçek’in yönettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ABD’ye Türk kültürünü tanıtacağız diye “cümbür cemaat” gezi düzenlediği, gezide yapılan tanıtımda vezirin zenci yapıldığı ortaya çıktı

AKP’li Melih Gökçek’in yönettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ABD’ye Türk kültürünü tanıtacağız diye “cümbür cemaat” gezi düzenlediği, gezide yapılan tanıtımda vezirin zenci yapıldığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, gezinin tam 2 milyon liraya mal olduğu, ABD’ye götürülemeyenler için bile yol ve konaklama parası ödendiği iddiasını gündeme taşıdı.

AİLE BOYU... FESTİVAL BAHANE, GEZİ ŞAHANE!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde yer alan bilgilere göre; ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen “Anadolu Kültür ve Yemek Festivali”nde Türk kültürünü ve tarihi değerlerini tanıttı! Bunun için bütün Ankara Büyükşehir Belediyesi mehter takımının yanı sıra belediye meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, bütün bunların eşleri ve çocuklarıyla gazeteciler cümbür cemaat ABD’ye gitti. 

İLK ZENCİ OSMANLI VEZİRİ!



Belediyenin sitesinde yayınlanan fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla Los Angeles’ta dev maketlerle İstanbul Üniversitesi’nin girişi kapısı ve Topkapı Sarayı kuruldu. Sarayın kapısına bir padişah, yanına iki karısıyla birlikte oturduldu. Padişahın yanında vezirazamla vezirleri de ayakta sıralanırken sanki Osmanlı’da siyahi vezir olmuş gibi siyahlar arasından seçildi.

Haberde geçmişten günümüze yansıyan muhteşem kostümleri ve marşlarıyla festivale katılan binlerce vatandaşın ilgi odağı olan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, alanda yaptığı Mehter yürüyüşü ve arkasından Topkapı Sarayı maketi önünde verdiği konser ile Los Angeles’ı inlettiği iddia edilirken, fotoğraflarda çevrede pek fazla ABD’linin olmadığı görülüyor. Yani mehter takımının Türklere konser verdiği dikkat çekiyor.



MALİYET 2 MİLYON TL

Olayı bir soru önergesiyle gündeme taşıyan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ABD’ye götürmek istediği, ancak vize alamadığı için götürülemeyenlerin uçak biletlerinin, otel masraflarının bile ödendiğini belirterek, gezinin maliyetinin tam 2 milyon lira olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

- Kaç kişi, hangi amaçla ABD'ye gönderilmiştir?

- Katılım için hangi kriterler aranmıştır?

- Toplam ne kadar masraf yapılmış, hangi bütçeden karşılanmıştır?

- Vize alamadıkları için gidemeyen kaç kişi vardır ve bu şahıslar için uçak bileti ile otel gideri ödenmiş midir? Ödenmiş ise miktarı nedir?

- Gezinin toplam gideri ne kadardır?