Abdüllatif Şener'den "Baskın Seçimin " perde arkası

Abdüllatif Şener'den "Baskın Seçimin " perde arkası

son dakika,AKP kurucusu ve eski üst düzey yöneticilerinden Abdüllatif Şener erken seçim kararının arkasındaki ilginç ayrıntıları analiz etti

24 Haziran seçim kararının ardından AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘seçimin kaderi'ni Kürt seçmen belirleyeceğini vurgulayarak muhalefetin HDP'yi kapsayacak bir formül bulması gerektiğini söyledi.

HDP FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Şener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşme sonrası alınan "erken seçim" kararıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Şener, muhalefet kanadına yönelik uyarısında “HDP faktörü sadece HDP’ye oy veren seçmeni ifade etmiyor. AK Parti’ye ve Erdoğan’a destek veren Kürt seçmeni oradan koparmak olmanın da tek aracıdır. Saadet Partisi ve CHP’nin bu gerçeği görerek buna göre yaklaşacaklarını umuyorum" ifadesini kullandı.

BASKIN SEÇİM

Artı Gerçek’in haberine göre kararı “baskın seçim” olarak değerlendiren Şener “Bu karar yine Bahçeli’nin kılavuzluğunda bir erken seçim kararı alındığını gösteriyor. 24 Haziran hazırlık açısından çok kısa bir süreyi ifade ediyor. Acele, baskın seçime giderek muhalefeti hazırlıksız yakalamayı amaçlıyorlar. Böyle bir ortamda avantaj sağlayacaklarını düşünüyorlar” dedi.

EKONOMİ KÖTÜ DURUMDA

Şener AKP’nin fayda sağlayamayacağını düşündüğünü vurgulayarak ekonominin son derece kötü durumda olduğunu, uzmanların krizin gittikçe derinleştiğine işaret ettiğini, işsizliğin son 10 yılın en yüksek noktasına ulaştığını, enflasyonun rekor seviyede olduğunu söyledi.

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI

İlgili Haberler