ABDULLAH ÖCALAN HAKKINDA ÇOK KONUŞULACAK İDDİA

ABDULLAH ÖCALAN HAKKINDA ÇOK KONUŞULACAK İDDİA

Hatip Dicle'nin "Nevruz'da önemli gelişme olacak" sözü akıllara İmralı'da yatmakta olan bebek katili Apo'yu getirdi.

Hatip Dicle’nin “Nevruz’da önemli bir gelişme olacak” açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Dicle’nin bu gelişme için hükümeti adres göstermesi sosyal medyada “AKP bölücü başı Abdullah Öcalan’ı bıracak mı?” yorumlarına neden oldu.

KANDİL

DTK Eş Başkanı ve İmralı Heyeti üyesi Hatip Dicle, “Çözüm süreciyle ilgili Nevruz da önemli bir mesajın açıklanmasına yönelik bir çaba var. Yetişir yetişmez bilemeyiz. Bu görüşmelerin seyrine bağlıdır. Kandil ve hükümet ile görüştükten sonra umarım ortak bir açıklama en kısa sürede yapılır” dedi.

YORUMLAR

Dicle’nin öncesinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da “Öcalan artık bölge lideri olarak Türkiye siyasetinde aktif bir rol üstlenmelidir. Böyle tutsaklık koşullarının kaldırılması gerekir.Umarım güzel sürprizlerden biri de Öcalan için olur” demişti. 24 saat içinde bölücü cenahtan arka arkaya İki açıklama kafaları karıştırdı. Twitter başta olmak üzere sosyal medyada bu açıklamalar geniş yankı uyandırdı. Birçok vatandaş “AKP Apo’yu salıvermeyi planlıyor” yorumunda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı