ABDULLAH GÜL'Ü AKP'DEN SİLDİLER

ABDULLAH GÜL'Ü AKP'DEN SİLDİLER

Gül ile birlikte AKP'den ayrılan bakanlar silinirken, Mehmet Ali Şahin gibi diğer bakanların resimlerinin hala duruyor olması bunun kasıtlı olarak yapıldığı

AKP'de Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, görev süresinin bitmesine günler kala, "Cumhurbaşkınlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal şeydir" demişti. Abdullah Gül sürekli bu mesajları vererek siyasete AKP'de devam etme niyetini açıklasada AKP yönetimi onu dışlamanın türlü yollarını bulup uygulamayı sürdürüyor. Abdullah Gül'ün AKP'ye geri dönüp idareyi ele alması çok uzun sürecek gibi görünüyor.

ADINI SİLDİLER

Bunun üzerine Ahmet Davutoğlu'nun AKP genel başkanı seçildiği kongre tarihi, erkene alınmıştı.
Kongre tarihinin açıklanandan önceye alınması, Cumhurbaşkanlığı süresi bittiği için Abdullah Gül'ün aday olamaması diye yorumlanmıştı. İşte cumhuriyette yer alan haberin ayrıntıları.

BAKANLAR DURUYOR BAŞBAKAN BUHAR

Abdullah Gül'ü AKP'de unutturma çalışmalarının son örneği de AKP'nin resmi sitesinin "58. Hükümet" kısmında Başbakan olarak Abdullah Gül'ün ismini silmesiydi.

Sitede kabinedeki isimler yer alıyordu. Abdullah Gül de Başbakan olarak en tepedeydi. Diğer kabine üyelerinin resmi olmasına rağmen Gül'ün fotoğrafı silinmiş, yerine AKP amblemi ampul konulmuştu. Gül'ün adının altında devamını oku kısmına tıklandığında özgeçmişinin gelmesi gerekiyordu, ancak buradaki bilgilere de ulaşmak mümkün olmuyordu.

2-081.jpg

İSTİFA EDENLERLE BİRLİKTE ONUNDA ADI SİLİNDİ

AKP'nin resmi sitesinde dönemin Başbakanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Çevre ve Orman Bakanı İmdat Sütlüoğlu'nun da fotoğraf ve özgeçmiş bilgileri silinmişti.

KASITLI YAPILDI

Gül'in isminin ve resimlerinin silinmesi haber olunca, bilgiler kısa sürede tekrar yerine kondu.  Teknik arıza iddiaları öne sürüldü. Ancak, Gül ile birlikte AKP'den ayrılan bakanlar silinirken, Mehmet Ali Şahin gibi diğer bakanların resimlerinin hala duruyor olması bunun kasıtlı olarak yapıldığının göstergesiydi.

1-090.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı