ABDULLAH GÜL'DEN DAVUTOĞLU'NA YANIT

ABDULLAH GÜL'DEN DAVUTOĞLU'NA YANIT

Ankara'daki saldırılar için Selahattin Demirtaş'a taziyelerini ileten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu tepki göstermişti.

Ankara'daki saldırılar için Selahattin Demirtaş'a taziyelerini ileten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu tepki göstermişti. Gül'ün ofisinden yapılan açıklamada, "CHP ve HDP ile DİSK ve KESK genel başkanlarına da başsağlığı dilemiştir" denildi.


Ankara'daki bombalı terör saldırısından sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayıp taziyelerini bildirmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi takdirleri. Ama şunu ifade etmek isterim, Burada taziye evi kim? Taziye kime verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye'nin en büyük taziye evi Başbakanlık ofisidir" demişti.

 

Bu açıklamadan sonra Abdullah Gül'ün ofisi Twitter'dan bir açıklama yaptı. Açıklamada sadece HDP'nin aranmadığı CHP, DİSK ve KESK'in de arandığını belirtildi.


Gül'ün ofisinden yapılan açıklama şöyle: "11. CB Gül, Ankara'daki terör saldırısında mensuplarını yitiren CHP ve HDP ile DİSK ve KESK genel başkanlarına da başsağlığı dilemiştir. Abdullah Gül, olay sonrası yaptığı ilk açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak tüm milletimize başsağlığı dilemiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı