ABDULLAH GÜL'DEN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ AÇIKLAMASI

ABDULLAH GÜL'DEN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ AÇIKLAMASI

Gül'den Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklama

GÜL'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Gül, "Oturup arkadaşlarımla konuşacağımı başbakan ile birlikte. Ona göre yol çizeceğimizi söyledim. Benim şahsımla ilgili konularda ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabiki" dedi.

4 AŞAMALI AKP FORMÜLÜ

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda 2-3 aylık bir dönem için AK Parti’den bir kişinin ‘geçiş başbakanı’ olacağına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti kaynakları partinin büyük kongresinin öne çekileceği görüşünü taşıyor. Sonbahardaki AK Parti kongresinden sonra da 7 Haziran 2015’te seçim yapılacak. Bir başka seçenekte geçiş hükümetinin seçime kadar görevde kalması, ekimdeki kongrede Gül’ün genel başkan seçilerek seçime katılması konuşuluyor.
 
BAYBURT MODELİ

Ak Parti, ağustos ayında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda geçiş modellerini tartışıyor. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in “Bayburt modeli veya erken kongre olabilir” sözlerinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de CNN Türk’te “Bülent (Arınç) Bey ‘Sayın Gül’ü başbakan olarak görmek isteriz’ dedi, hissiyatıma tercüman olmuş” diye konuştu. 

ERDOĞAN'IN MUHALİF MEDYAYA KAPALI BASIN TOPLANTISI

Geçtiğimiz pazar günü medyaya kapalı gerçekleştirilen bir toplan çok konuşulmuştu. Başbakan Erdoğan, Adile Sultan Sarayı'nda bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle yemekli toplantıda buluşmuştu. O yemeğin detayları bugün Sabah yazarı Erdal Şafak'ın köşesinde yer aldı.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR

Cumhurbaşkanı'nı ilk kez halk seçecek. Bu bakımdan önemli. Anayasa, Cumhurbaşkanı'nı yürütmenin başı olarak görüyor. Bu seçimden sonra sorumluluklar daha da farklı olacak. Protokol cumhurbaşkanı değil, terleyen, koşan, koşturan cumhurbaşkanı... Son zamanlarda muhalefet saflarından 'Sivil Cumhurbaşkanı seçilmeli' gibi ifadeler yükselmeye başladı. Ne demek 'Sivil Cumhurbaşkanı'? Partilerin adayları sivil değil mi? Ama meramları başka. Onlar 'Sivil' derken Ahmet Necdet Sezer emsalini kastediyorlar. Çünkü onların gözünde rahmetli Turgut Özal da, hatta Süleyman Demirel de sivil değil." 

Kaynak:Haber Kaynağı