'Abdullah Gül Otelde Fethullah Gülen İle Buluştu' İddiası

'Abdullah Gül Otelde Fethullah Gülen İle Buluştu' İddiası

GÜL ABD'DE GÜLENLE BULUŞTU MU?

Sık sık Başbakan Erdoğan ile ters düşen, Erdoğan’ın zaman zaman terslediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AKP’ye aralarında sık sık çatışma çıkan Gülen Cemaati’nin lideri Fetullah Gülen’in ABD’de biraraya buluştuğu ve yeni parti konusunda konuştuğu iddia edildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir bütün yetkileri elinde toplayarak cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak istiyor. Bunun için sık sık başkanlık sistemini gündeme getiriyor. Bu amaçla İmralı’da yatan Abdullah Öcalan’la başlattığı müzakareler ile terör sorununu çözmüş gibi göstererek oylarını artırmaya çalışıyor.
 
Ancak inadı, dayatmaları, uygulattığı görülmemiş polis şiddetiyle Gezi Parkı olaylarının büyük çatışmalara dönüşmesine neden olan Erdoğan’ın tek adam ve baskı yönetiminin AKP’de büyük rahatsızlık yarattığı biliniyor. Kulislerde, Erdoğan’ın tüm gücü kendi elinde toplamak istemesi, bu yüzden Gül’ün AKP’nin başına geçmesine karşı çıkması nedeniyle ikilinin yol ayrımına geldiği belirtiliyor. Gül’ün bu nedenle ayrı bir parti kurmaya hazırlandığı iddia ediliyor.


 
Gül’ün parti kuracağı iddialarının giderek yayıldığı Ankara kulisleri bir başka bomba gibi iddiayla çalkalanmaya başladı. Kulislere yansıyan bu iddiaya göre; Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı için ABD’de bulunan Gül, Fethullah Gülen’le bir araya geldi
 
Sözcü’den Veli Toprak’ın haberinde yer alan iddialara göre; görüşme New York’ta gerçekleşti. Pensilvanya’da yaşayan Gülen, yaklaşık 5 saatlik yol kat edip Gül’le kaldığı otelde buluştu. Görüşme gizli tutuldu. Bu görüşmede, yeni parti fikrinin masaya yatırıldığı da iddia edildi.
 
Gülen, geçtiğimiz hafta yayınladığı mesajında Türkiye’de yolsuzluklara değiniyor ve yöneticilerin bu konudaki sorumluluğunu hatırlatıyordu. Hükümetin son aylarda izlediği politikaları eleştiren ve cemaate yakın bürokratların “tırpanlanmasına” kızan Gülen’in bu konulardaki hassasiyetini aktardığı belirtiliyor.
 
Gülen’i en son mayıs ayında Erdoğan’ın talimatı ile Başbakan Yardımcısı Arınç ziyaret etmişti.