ABDULLAH GÜL ERDOĞAN'I NEDEN ARADI ?

ABDULLAH GÜL ERDOĞAN'I NEDEN ARADI ?

AKP'li tüm siyasetçiler gibi Cuma Namazı gösterisini seven Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yıl içerisinde yeniden başına geçeceği AKP tabanına mesajını Beşiktaş'tan verdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Beşiktaş Akat Mahallesi'ndeki Karanfilköy Camii'nde kıldı. Kendisi hiç açıklamadı ama tüm Türkiye Abdullah Gül'ün AKP'nin başına geçmek için Erdoğan'ın AKP üzerinden elini çekmesini  beklediğini, bu yüzden de AKP'nin daha çok erimesini ya da parçalanmasını asla istemediğini biliyor.

NAMAZ ARKASINDAN MESAJ

Seçimden sonra AKP'de meydana gelen büyük oranda oy kaybının ardından Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu aradığını bir şekilde basına sızdıran Abdullah Gül Cuma namazı ardındanda AKP tabanına " Ben buradayım hala bekliyorum, gel deseler kurtarmaya koşacağım" mesajı verdi. AKP'ye yakın kaynakların yaptıkları bu yorumlara ilaveten kulislerde, Abdullah Gül'ün muhtemelen sonbaharda yapılacak olan AKP Genel kurulunda boy göstereceğini, şartların oluşması durumunda ise Genel başkanlığa aday olacağı konuşuluyor.

 

Gül, çıkışta basın mensuplarının dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmelerini hatırlatması üzerine, "Bunlardan farklı anlamlar çıkartmayın. Ben sadece cesaretlendirdim. Tabi ki arkadaşlar, kendileri daha iyi takdir ederler. Ancak doğrusu ben de bir hükümet kurulmasının doğru olacağı yönünde fikrimi paylaştım. Muhakkak ki en iyi takdiri nihayetinde kararı verecek olanlar arkadaşlarımızdır. Ben sadece cesaretlendirdim o kadar. Onun dışında benim için daha fazla bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu.

GÜL'E YAKIN BİR KAYNAK; "PARTİ ABDULLAH BEY'İN BİR AN ÖNCE PARTİNİN VE HÜKUMETİN BAŞINA GEÇMESİNİ İSTİYOR"

Abdullah Gül'ü yakından tanıyan eski bir AKP'li ile konuştuğumuzda bu gelişmeyi şöyle yorumladı "AKP'nin başına geçmeyi Abdullah Bey kendi başına istemiyor. Büyük bir baskı ve talep var. AKP'nin tamamına yakın bir bölümü Abdullah bey'in idareyi ele alması halinde partinin eski gücüne hızla ulaşacağını aksi takdirde parçalanma yada çöküşün kaçınılmaz olacağını düşünüyor. Ancak Abdullah Bey bu girişimin sadece kendi tarafından başlatılması halinde Erdoğan ve etrafındaki kişilerin parti bütünlüğünü düşünmeden hareket edeceklerinden emin olduğu için girişimde bulunmuyor." şeklinde yorum yaptı.

SORULARA YANIT VERMEKTEN KAÇINDI

Başka soru kabul etmeyen Gül, vatandaşların alkışları arasında aracına geçti. Abdullah Gül'e camiye gelişinde ve ayrıldığı sırada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı