ABDULLAH CÖMERT İÇİN ANIT MEZAR YAPILDI

ABDULLAH CÖMERT İÇİN ANIT MEZAR YAPILDI

Mezardaki 8 delik...

Hatay'da geçen yıl Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 22 yaşındaki Abdullah Cömert, ölümünün 1'inci yılında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yaptırılan anıt mezarında anıldı.

3 Haziran 2013'te yaşamını yitirten Abdullah Cömert'in merkez Defne İlçesi'ndeki Armutlu Mezarlığı'nda kabrine yapılan anıt mezarın açılışına ve anma törenine Abdullah Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert, ablası Meryem Cömert, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eskişehir'deki eylemler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin de katıldığı anma töreninde abla Meryem Cömert zaman zaman kardeşinin mezarına kapanıp göz yaşı döktü.

'GEZİ ŞEHİTLERİNE ANIT MEZAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'
Abdulah Cömert'in babası Edip ve annesi Hatice Cömert'in İstanbul Bakırköy'de Abdullah Cömert Parkı'nın açılışına katıldığı için bulunamadığı anma töreninde bir açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Ercüment Çervatoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert için ailenin de onayını alarak sade ama anlamlı bir anıt mezar yaptırdıklarını, eylemler sırasında hayatını kaybeden diğer kişiler için de aynı şekilde mezar yaptırmak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda Ali İsmail Korkmaz ve Mehmet Ayvalıtaş'ın da mezarlarının hazır olduğunu belirten Çervatoğlu, şöyle dedi:

"Tüm Gezi şehitlerine böyle bir anıt mezar yapmayı düşünüyoruz. Temmuz ayında Ali İsmail Korkmaz'ın, 10 gün sonra da Mehmet Ayvalıtaş'ın mezarı tamamlanacak. Böyle bir anıtı hiç yapmak istemezdik. İçimiz kanıyor. Bir ülkede, demokrasi, özgürlükler olmayınca, özgürlükler için mücadele edenlerin anıt mezarını yapmak zorundayız."

"ABDULLAH, ÖZGÜRLÜK ATEŞİ İÇİN CANINI VERDİ"
Abdullah Cömert'in ablası Meryem Cömert ise kardeşini anmaya gelenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Nazım Hikmet'le, Abdullah'ın ölümünün aynı güne rastlaması bizler için ayrı bir önem taşıyor. Bizleri şimdiye kadar hiç yalnız bırakmadınız, bizleri sahiplendiniz. Ülkemizin bulunduğu ağır şartlar göz önünde bulundurulduğunda sizlerin bizi yalnız bırakmayışınız bizi daha da dik durmaya zorladı. Abdullah, bu ülkede yakılan özgürlük ateşi için canını verdi. Ne mutlu ki bize, Abdullah gibi özgürlük meşalesi birinin ailesiyiz. Akıtılan kanların hesaplarının sorulacağına inanıyoruz. Bu anıt mezarda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz."

SANA SÖZÜMÜZ VAR ÖZGÜRLÜK GELECEK
Mimar Seval Şener ise, tasarımı kendisine ait olan mezar hakkında şu bilgileri verdi:
"Mezardaki 8 delik kaybedilen herkesi ve Berkin Elvan'ın bilyelerini simgeliyor. Üstte kullanılan ve portre olan bazalt, Kayseri'den getirildi. Onu buradaki heykeltıraş arkadaşlar yaptı. Altta bulunan beyaz taş yaklaşık 2 tonluk bir taş, mezarda her şey çok farklı anlamlara gelebiliyor."
Abdullah Cömert'in anıt mezarında, fotoğrafı, doğum ve ölüm tarihleri ile 'Sana sözümüz var, özgürlük gelecek' ve 'Gezinin güzel çocuklarına' yazıları yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı