ABD’Lİ GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ

ABD’Lİ GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ

14 kişi yaralandı.

xAfganistan'ın başkenti Kabil'deki bir askeri okulda ABD’li general öldü. Saldırıda Alman ve Afgan generallerinde aralarında olduğu 14 kişi yaralandı.

Afganistan’ın Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mareşal Muhammed Kasım Fehim Askeri Akademisi'nde Afgan askeri üniformasını giyen bir kişi, yerel ve yabancı askerlere ateş açtı.

Saldırganın Afgan güçleri tarafından öldürüldüğü belirtilen açıklamaya göre, açılan ateş sonucunda bir ABD’li general öldü. El Cezire'nin haberine göre; saldırıda bir Alman tuğgeneral, iki Afgan general ve bir Afgan subayının da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı.

Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü’nden (ISAF) yapılan açıklamada ise saldırı doğrulandı ve gerçeklerin bulunması için araştırmaların başlatıldığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan'da Afgan ve yabancı askerlere dönük düzenlenen saldırıda bir ABD’li generalin hayatını kaybettiğini doğruladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada ölen generalin Tümgeneral Harold J. Greene olduğu duyuruldu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, başkent Kabil’deki askeri okulda, Afgan ve yabancı güçlere yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanı Karzai, "bu saldırının Afganistan’ın düşmanlarının işi olduğu" dile getirerek, bu olayda ölen ve yaralananlar için üzüntüsünü ifade etti.  

Mareşal Muhammed Kasım Fehim Askeri Akademisinde, 2001'de İngiltere tarafından Sandhurt Harp Akademisi'nin standartlarına göre yapıldı. Askeri okulda öğretmenlerin yüzde 65'i İngilizlerden, yüzde 35'i ise Afganlardan oluşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı