ABD'li büyükelçi uyarılacak!

ABD'li büyükelçi uyarılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"Belediyelerle ilgili olarak 3391 soruşturma ve inceleme izni verilmiştir. Bunun 1535’i Ak Parti belediyeleri için, 1026’sı CHP’li, 450 küsur de MHP’li belediyeler için verilen izindir. 27 adet teftiş onayı verilmiştir bizim dönemimizde. Kılıçdaroğlu’nun şöyle bir saplantısı var, eğer biri CHP’li ise ya da CHP’ye yakınsa o DHKP-C’li de olabilir, ona dokunulmaması lazım. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Yanlış yapanın yanına koymamak hukuk devletinin gereğidir. Uzlaşma komisyonunda üç arkadaşımız AK Parti’yi temsilen bulunuyor.

AK Parti’de 7-8 kişilik bir heyet de var. Burada her şey pişiriliyor. Bu 3 değerli arkadaşımız bizim görüşümüz olarak komisyona götürüyor. Temyiz mahkemesi adı altındaki düzenleme bizim partimizin iradesiyle verilen bir karardır. Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay duruyor. Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de dahil hepsi bir çatı altında toplanıyor, yok edilmiyor. Bu bizim ilk defa keşfettiğimiz bir şey de değil. Yargının bütünlüğü açısından bu son derece isabetlidir. Orada farklı farklı daireler olacak. Adli ve idari yargıya bakan farklı daireler olacak. Hukukçular tartıştığı zaman burada garipsenecek bir şey bulmuyorlar.

YARGIYA MÜDAHALE DEĞİL

Yargıda birliği sağlamak daha önce yayınladığımız 61 maddelik kitapçıkta yer aldı. Biz sabah kalktığımızda aklımıza geleni yapan bir hükümet değiliz. 2001’deki programa bakın santim santim orada yazanı yapıyoruz. Durup dururken ortaya çıkmıyor bu düzenlemeler. Yargıya müdahale değil bu. Yargı tarafsızdır ve öyle de kalmalıdır. Teklifimizi verdik, kamuoyu tartışacak. Gazetelerin manşetinde bunu görmekten de mutluluk duydum. Herkes tartışsın ve Türkiye sağlam bir limana demir atsın.

BÜYÜKELÇİ UYARILACAK

Ben parti sözcüsüyüm. Ben şahsi görüşüm dese bile parti adına açıklanır. Ben bir şey söylediğimde kimlerle görüştüğümü tahmin etmeniz lazım. ABD elçisi 15.30’da Dışişleri’ne gidecek.

Daha önce kendisinin canlı bomba eylemi ve sonucunda meydana gelen gelişmeleri müsteşarla paylaşmak için gidiyor. Daha önce randevu almış. Bu görüşme esnasında benim açıkladığım, benim gösterdiğim tepkiye benzer bir tepkinin gösterileceğini tahmin etmeniz lazım. 15.30’daki randevu önceden belirlendi. Ama bu görüşmede büyükelçi uyarılacak.