ABD'DEN ŞAH FIRAT OPERASYONU AÇIKLAMASI

ABD'DEN ŞAH FIRAT OPERASYONU AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, "Operasyonla ilgili ayrıntılara ya da tartışmalara girmeyeceğim

TÜRKİYE'nin, Suriye içinde bulunan Türk topraklarında yer alan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerini, düzenlenen bir operasyonla geri çekmesinden sonra, ABD'den ilk resmi açıklama geldi.

TÜRBENİN TÜRKİYE İÇİN ÖNCELİK OLDUĞUNU BİLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin türbede bulunan askerlerini geri çektikten sonra imha ettiği Süleyman Şah Türbesi ilgili soruya verdiği yanıtta, türbenin Türkiye için bir öncelik olduğunun farkında olduklarını belirtti.

TÜRKİYE ABD İLE GÖRÜŞTÜ MÜ

Türkiye'nin operasyondan önce ya da operasyon sırasında ABD ile görüşüp görüşmediğini yanıtlamayan Psaki, "Operasyonla ilgili ayrıntılara ya da tartışmalara girmeyeceğim. Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile hafta sonunda Türkiye'nin başarılı türbe operasyonu ile ilgili görüştü. Operasyon sırasında kaza sonucu yaşamını yitiren askerin ailesine, dostlarına, tüm Türkiye'ye başsağlğı dileklerimizi ilettik" dedi.

Psaki, ABD'nin, Suriye'deki gelişmelerle ilgili istihbarat ve bilgi paylaşımının yakın işbirliği içinde yürümekte olduğunu ve bunun kesinlikle süreceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı