ABD'DEN IŞİD KASABASINA BASKIN

ABD'DEN IŞİD KASABASINA BASKIN

IŞİD'in lider kadrolarının da bulunduğu çok sayıda militanın tutuklandığı, bazı militanların öldürüldüğü ve bazı önemli belgelere el konulduğu iddia edildi.

Amerika Birleşik Devletleri, cuma günü gece yarısından sonra Kerkük'te IŞİD'in kontrolündeki Havice ilçesine bağlı Riyad kasabasına indirme operasyonu düzenledi.

KÜRT YÖNETİMİ DESTEK VERDİ

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Terörle Mücadele ekiplerinin de yer aldığı operasyon sırasında IŞİD'in lider kadrolarının da bulunduğu çok sayıda militanın tutuklandığı, bazı militanların öldürüldüğü ve bazı önemli belgelere el konulduğu iddia edildi.

12 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda 12 IŞİD militanının öldürüldüğü, 9 militanın ise yakalandığı kaydedildi. IŞİD liderlerinden Hüseyin Umeyr El Assafi ve İbrahim El Battışi'nin öldürülen militanlar arasında yer aldığı bildirildi. Operasyonda IŞİD'in kullandığı sözde mahkemesi yerle bir edildi. Amerika daha önce de 22 Ekim'de Kerkük'e bağlı Havice ilçesi yakınında indirme operasyonu düzenlemişti. Bazı IŞİD militanlarının öldürüldüğü operasyonda IŞİD'in elinde tutuklu bulunan 69 kişi de kurtarılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı