ABD'DEN İNCİRLİK'E SÜPRİZ ZİYARET

ABD'DEN İNCİRLİK'E SÜPRİZ ZİYARET

ABD Savunma Bakanın Carter'dan Beklenmedik Ziyaret

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne geldi. ABD’li bakanın ziyaretinin amacının ABD’li askerlere moral ziyareti olduğu bildirildi.

Carter’ın, IŞİD'e yönelik hava operasyonları kapsamında koalisyon güçlerinin varlığını giderek artırdığı İncirlik Hava Üssü’ne bugün gerçekleşecek ziyaretinde, üssü gezerek pilotlarla görüşmesi ve toplantılar yapması ve ardından öğle saatlerinde basın toplantısı için gazetecilerin karşısına çıkması bekleniyor.

Öte yandan İncirlik Hava Üssü’ne düzenlediği ilk ziyareti öncesinde beraberindeki gazetecilere açıklamalar yapan ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye’nin Suriye sınırındaki IŞİD tarafından kontrol edilen 98 kilometrelik alandaki kontrollerini sıklaştırması gerektiğini söyledi.

Süpriz Ziyater ABD Savunma Bakanlığı Twitter Hesabından Böyle Duyuruldu

'TÜRKİYE'DEN DAHA FAZLASINI YAPMASINI İSTİYORUZ'

“Türkiye’nin oynayacağı rol büyük” diyen Carter, “Onların yaptıklarını takdir ediyoruz ve daha fazlasını yapmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bunun Türk güçlerinin 'uygun şekilde karada ve havada' kendilerine destek vermesini de içerdiğini belirten Carter, "Verecekleri en önemli katkı, coğrafyaları gereği sınırlarını kontrol etmeleri" dedi.
ABD Başkanı Barack Obama’nın Pentagon’da gerçekleştirilen güvenlik zirvesinin ardından yaptığı açıklamalara da değinen Carter, “Farklı ülkeler farklı şekillerde katkı sağlayabilir, bu ziyaret ve gelecek aylarda onlardan mümkün olan en güçlü ve dirençli şekilde katkı vermelerini isteyeceğim” dedi.

İNCİRLİK'TE TRAFİK YOĞUN

İncirlik bölgesindeki 10. Tanker Üs Komutanlığına savaş ve kargo uçakları indi. Üstten kargo uçakları da havalandı.

Dört ülkenin hava kuvvetleri İncirlik'te toplantı yaptı

Üst düzey ziyaretlerin sıklaştığı üste, son olarak dün, ABD, Türkiye, İspanya ve Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevlileri bir araya gelerek, uçuş ve yer güvenliği toplantısı yaptılar.
ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul J. Selva da, geçen haftalarda 'İçsel Çözüm' operasyonu kapsamında İncirlik Hava Üssü'nde ABD'nin 39'uncu Taktik Grup Komutanlığı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı