ABD'DEN ERDOĞAN'A  ÖSO ŞOKU

ABD'DEN ERDOĞAN'A ÖSO ŞOKU

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi General John Allen, Türkiye'de eğitilip donatılacak grupların, Suriye'ye karşı savaşmayacağını söyledi.

''Güvenilir bir güç olmasını istiyoruz''

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi General John Allen, Türkiye'de eğitilip donatılacak grupların, Suriye'ye karşı savaşmayacağını söyledi. Allen, "Öcenlik IŞİD. ÖSO ve bizim kurup, eğitip donatacağımız diğer gurupların, Esad hükümetinin tanımak zorunda kalacağı güvenilir bir güç olmasını istiyoruz" dedi.

"Amerika'nın eğittiği Özgür Suriye Ordusu Suriye'ye karşı savaşmayacak". ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi General John Allen, AKP'nin Türk topraklarında eğitmeyi kabul ettiği "Ilımlı muhaliflerle" ilgili bu açıklamayı yaptı.

Allen, eğitip donatmayı kabul ettikleri Özgür Suriye Ordusu adlı terörist grubun önceliğinin, Esad değil IŞİD olduğunu belirtti.

Eğitilen grupların Suriye hükümetine karşı savaşıp savaşmayacağı sorusuna Allen, "Hayır. ÖSO ve bizim kurup, eğitip donatacağımız diğer gurupların, Esad hükümetinin tanımak zorunda kalacağı güvenilir bir güç olmasını istiyoruz" yanıtını verdi. Allen, Amerika'nın amacının politik çözüm olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Amerika Ayn el Arap'ta IŞİD'e karşı çatışan PYD'ye destek için adımlarını hızlandırırken, Suriye Ulusal Konseyi adlı oluşumdam ilginç bir açıklama geldi. Star gazetesine konuşan Konseyin Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Doktor Halit Hoca, "ÖSO’nun Kürt grupları Kobani’de. Fakat onlar başarılı bir koordinasyon sağlayamadılar çünkü PYD ile doku tutmuyor" dedi.

Hoca, ÖSO'nun bin 200 kişilik militan gurubunu PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in kabul etmediğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı