ABD'DEN ÇOK KONUŞULACAK GÜLEN KARARI

ABD'DEN ÇOK KONUŞULACAK GÜLEN KARARI

Bakanlığın internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, 2016 yılında "öğretmen teşvikleri programı" kapsamında 13 okula "ödül" verilmesi kararlaştırıldı.


Bakanlığın, Teksas'taki sözleşmeli okula "öğretmen teşvikleri programı" kapsamında 5 yıllığına 26,7 milyon dolar finansal destek verme kararı aldığı belirlendi

26.7 MİLYON DOLAR DESTEK

ABD Eğitim Bakanlığının, Teksas'taki okuluna bağlantılı sözleşmeli (charter) Harmony Okullarına "öğretmen teşvikleri programı" kapsamında 5 yıllığına 26,7 milyon dolar finansal destek kararı aldığı ortaya çıktı.

13 OKULA VERİLEN ÖDÜLLERDEN BİRİ

Bakanlığın internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, 2016 yılında "öğretmen teşvikleri programı" kapsamında 13 okula "ödül" verilmesi kararlaştırıldı.
Bu kapsamda, FETÖ ile bağlantılı olduğu bildirilen Teksas merkezli Harmony Okullarına ilk yıl için 5,9 milyon, 5 sene için toplam 26,7 milyon dolarlık "teşvik" ödemesi yapılmasına karar verildi.

SORU İŞARETLERİ

Bakanlık tarafından farklı yıllarda proje bazlı verilen öğretmen teşvik desteğinin, FETÖ bağlantılı olduğu bilinen bir okula verilmesi bazı soru işaretlerine neden oldu.

GÜLEN İLE İLİŞKİLİ

Teksas eyaletindeki Harmony Okullarının, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sorumlu olduğu gerekçesiyle ABD'den iadesi istenen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilişkili bir eğitim kurumu olduğu belirtiliyor.

TARTIŞMA YARATTI

Açık kaynaklarda pek çok kez dile getirilen bu ilişkiye rağmen ABD yönetiminin (federal hükümetin) bir bakanlığının, FETÖ bağlantılı bir okula finansal teşvik vermesi dikkati çekti.

Bakanlığın, hangi okula ne tür gerekçelerle teşvik ödülleri verdiğiyle ilgili geniş açıklamayı ilerleyen günlerde yapması bekleniyor.

LOS ANGELES'TAKİ FETÖ BAĞLANTILI 3 OKUL KAPATILABİLİR

Öte yandan, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtilen ve sözleşme süresi 5 yıl olan Magnolia Okullarına ait Los Angeles merkezli üç okulun, Türkiye'den "fazla sayıda öğretmen getirmesi" nedeniyle kapatılabileceği ortaya çıkmıştı.

YENİLEME TALEBİ RED EDİLECEK

Sözleşmeleri bitmek üzere olan bu okullara Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi yönetimi tarafından gönderilen elektronik postalarda, "yenileme talebinin reddinin tavsiye edileceği" iletilmişti. Konuyla ilgili kararın, gelecek hafta salı günü Los Angeles Eğitim Kurulunda yapılacak oylama sonucunda alınacağı kaydedilmişti.