ABD'DEN BİR TÜRKİYE UYARISI DAHA;" BU İLLERE GİTMEYİN"

ABD'DEN BİR TÜRKİYE UYARISI DAHA;" BU İLLERE GİTMEYİN"

Geçen hafta rakamlarla ortaya çıkan turizm sektörünün iflasına kötü haberler gelmeye devam ediyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD yurttaşları ve büyükelçilik çalışanlarını Türkiye'de özellikle doğu illerine gitmemeleri konusunda uyardı. AKP'nin bölgede istikarar kaynağı olduk sözleri ile övündüğü Türkiye'nin rezervasyon kaybı % 50'nin üzerine çıkmıştı. Terör tehdidi yüzünden çok sayıda ülkenin vatandaşlarını uyarmasının ardı arkası kesilmiyor.

AKP İKTİDARINDAN TEK BİR UYARI YOK

Türk Vatandaşlarına bu konuda hiç bir uyarı yapmayan ama kendi güvenlikleri için koruma ordusu ve zırhlı araçlarla gezen yönetimin sessizliğine karşın ABD vatandaşlarına 2. uyarıyıda yaptı. Yetmedi asla gitmememleri gereken illeri tek tek saydı.

İŞTE O İLLER

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir ve Muğla illerine gidilmemesi konusunda resmi internet sitesi üzerinden, ABD yurttaşlarına uyarıda bulundu. ABD yurttaşları ayrıca, Suriye sınırına yakın bölgelere gitmemeleri konusunda uyarıldı.

ÇALIŞMA SAATLERİ KISITLANABİLİR

 Yapılan duyuruda, ABD misyonlarının gerekli görülen durumlarda çalışma saatlerini kısıtlayabileceği aktarıldı. Bu doğrultuda, Gaziantep’teki ABD misyonlarının geçici olarak kapatıldığı duyuruldu. Güvenlik tehditlerinin ortadan kalkması halinde bu kararın değiştirileceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı