ABD'den Başbakan Erdoğan'a sert yanıt. "saldırgan, delilsiz"

ABD'den Başbakan Erdoğan'a sert yanıt. "saldırgan, delilsiz"

ERDOĞAN'A AMERİKA'DAN ÇOK SERT YANIT

Başbakan Erdoğan'ın, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" sözlerine ABD'den yanıt gecikmedi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Erdoğan'ın sözleri saldırgan, delilsiz ve yanlış" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN SALDIRGAN
 
Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıtBeyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Başbakan Erdoğan’ın Mısır'da yaşanan olayların arkasında İsrail'in olduğu yönündeki yorumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Erdoğan'ın sözleri saldırgan, delilsiz ve yanlış" ifadeleri kullanıldı. Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" demişti.
 
'MISIR'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRME SÜRÜYOR'

Öte yandan ABD'nin Mısır'a yaptığı yardımları kestiği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyleyen Earnest, gazetecilere yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin bu konudaki değerlendirmesinin henüz tamamlanmadığını belirtti. Vermontlu Demokrat Senatör Patrick Leahy'nin sözcüsü David Carle, CNN'e yaptığı açıklamada ABD'nin Mısır'a yaptığı askeri yardımın "şimdilik durdurulduğunu" söylemişti. Ancak Carle yardımın kalıcı olarak durdurulması yönünde bir karar alınmadığını belirtmişti. Söz konusu haber ilk olarak ise Daily Beast muhabiri Josh Rogin tarafından duyurulmuştu.