ABD'DE 5 POLİSİ ÖLDÜRDÜLER ÜLKE KARIŞTI

ABD'DE 5 POLİSİ ÖLDÜRDÜLER ÜLKE KARIŞTI

Dallas Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırıda 5 polis yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralı.

ABD'nin Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki Alton Sterling ve Philando Castile isimli iki siyahi vatandaşın öldürülmesinin protesto edildiği eylem sırasında, iki keskin nişancı polislerin üzerine ateş açtı. Dallas Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırıda 5 polis yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralı.
 

11 POLİSİN ÜZERİNE ATEŞ AÇTILAR

Keskin nişancıların, 11 polisin üstüne ateş açmasının ardından olay yerine polisler edildi. Olay yerine gelen polis, üç şüpheliyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili olarak dördüncü bir şüpheli bulunuyordu. Polis, bu şüphelinin de garajda sıkıştırıldığını ve söz konusu kişinin "şehrin her tarafına bomba yerleştirdiğini" iddia ettiğini duyurmuştu. Uluslararası haber ajansları, bu kişinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

OBAMA'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Barack Obama olaylara ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Obama, "Bu saldırı planlı. Tüm sorumlular cezalandırılacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından arabası kenara çekildikten sonra vurulmuştu.

Polis şiddeti dün ABD genelinde birçok kentte düzenlenen gösterilerde protesto edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı