ABD Vizesi konusunda flaş gelişme

ABD Vizesi konusunda flaş gelişme

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinde ilginç bir gelişme yaşanıyor.

ABD ile Türkiye arasında konsolosluk çalışanının gözaltına alınması ile başlayan kriz sonrası askıya alınan vize işlemlerinde gelişme yaşandı. ABD'nin temsilcilikleri vize konusunda sınırlı hizmet vermeye başladı. 

MAİLLERE YANIT VERİLİYOR

ABD Büyükelçiliği'nin Vize Bilgi Servisi, vize başvurusu yapan vatandaşların başvurularına mail olarak yanıt vermeye başladı.

BAŞVURUYA BÖYLE YANIT VERDİLER
  
"Sayın Başvuru Sahibi, Türkiye'deki ABD misyonu, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır.  ABD'ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir.  Bazı durumlarda acil randevu alınabilir.  

ACİL RANDEVULAR İÇİN

Eğer acil bir seyahatiniz söz konusu ise ve istediğiniz tarihe randevu alamıyorsanız, lütfen boş olan en yakın tarihi seçiniz ve ardından acil başvuru için gereken adımları izleyiniz.  Acil başvuru talebinde bulunurken lütfen seyahatinizin neden acil olduğunu açıklayınız ve önceki randevunuzun iptal edildiğini belirtiniz. Teşekkür ederiz! ABD Vize Bilgi Servisi"

00-001.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu yumuşama kararının 'olumlu' olduğu değerlendirilirken "Konsolosluk dairemiz atılacak adımları değerlendiriyor" denildi.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinde yer alan ''Türkiye'deki vize hizmetlerinin askıya alınmasına ilişkin açıklama''nın halen yayında olduğu görüldü.

İlgili Haberler