ABD ÜST DÜZEY ALARM DURUMUNA GEÇTİ

ABD ÜST DÜZEY ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Havaalanlarındaki güvenlik önlemleri arttırılıyor..

Amerika, CIA'in aldığı bir istihbarat sebebiyle alarma geçmiş durumda. İstihbarata göre Suriye'deki terör örgütlerinin yeni hedefi ABD yolcu uçakları..

Uçakları hedef alan saldırılar için yeni nesil patlayıcılar hazırlandığı iddia edilen istihbarat doğrultusunda güvenlik birimleri de harekete geçti.

Havaalanlarındaki güvenlik seviyeleri 2-3 derece arttırılırken, Beyaz Saray'da da istihbarata ilişkin üst düzey yetkililerin katıldığı basına kapalı bir toplantı düzenlendi.

ABC News'ün haberine göre özellikle El Nusra cephesi ve diğer radikal islamcı terör örgütlerine katılan ABD ve Avrupa vatandaşı teröristlerin saldırılarına karşı güvenlik birimlerinin alarmda olduğu bildirildi.

Muhtemel saldırıların ne zaman ve nereye yönelik olacağı konusunda kesin bir bilgi sahibi olmayan ABD, yalnızca ülke içi yolcu uçaklarında değil, Avrupa uçuşlarında da yüksek güvenlik önlemleri almaya başladı.

Bu önlemler çerçevesinde havaalanlarındaki arama işleminin daha kapsamlı hale getirileceği, daha uzun süreceği, belirli profildeki yolcular dikkatle aranacaği ve güvenlik işlemi için oluşturulan yolcu kuyruklarında değişiklikler yapılacağı öngörülüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı