ABD SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'DE "KUZU" OLDU

ABD SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'DE "KUZU" OLDU

Aylardır Türkiye'nin Suriye ve ırakta'ki operasyonlarına bir şekilde karşı çıkan ABD'nin Savunma bakanı Asthon Carter Türkiye'ye gelince yan çizdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara'ya gelen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Milli Savunma Bakanlığı'nda görüştü.  YPG ve PYD konusunda Türkiye ile aylardır çatışan ABD Savunma Bakanı ağzından 180 derece dönüş yaparak Türkiye'yi istiyoruz dedi. Diplomatik uzmanlar Savunma bakanı Carter'in bu sözlerinin hiç bir şey ifade etmeyebileceğini,uygulamada yine eski tavrın süreceğini söylüyorlar.

ABD DIŞ POLİTİKA GEREĞİ

ABD dış politikasında ziyaret edilen ülke halkının hoşuna gidecek açıklamalar yapmak bir gelenektir diyen eski bir diplomat. Sonucun Türkiye açısından değişeceğini pek sanmıyorum yorumu yaptı.

FİKRİ IŞIK NE DEDİ

Görüşmede MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, "DEAŞ tehdidinden en fazla etkilenen ve dolayısıyla aslında en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu anlayışla, Suriye'den kaynaklanan ciddi tehditleri bertaraf etmek üzere son dönemde çok önemli adımlar atıyoruz.

Bu adımlardan birisini teşkil eden Fırat Kalkanı Harekatı son derece etkili oldu. Bizim ve Koalisyon'un desteğini alan ÖSO tarafından son olarak Dabık'ın da kurtarılması, buraya özel bir önem atfeden DEAŞ için ciddi bir prestij kaybı ve moral bozukluğu oldu.

Böylece, desteklendiği takdirde ÖSO'nun Suriye'de DEAŞ'a karşı etkili olabileceği görülmüş oldu. ABD'nin bu harekatın sağladığı olumlu ivmeyi Rakka'ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz. Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fırat’ın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez" dedi.


CARTER : DABIK'IN ÖSO GÜÇLERİNCE KURTARILMASINDAN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise "DEAŞ'ın özel bir önem verdiği Dabık'ın sizin desteklediğiniz ÖSO güçlerince kurtarılmasından dolayı sizi tebrik ediyorum. Bütün dünya bunun için müteşekkirdir. Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan kaynaklanan milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak büyük yük taşıdığını görüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DEAŞ'A KARŞI İCRA EDİLECEK OPERASYONLARA KATILMASINI İSTİYORUZ"

Carter, "Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz.

GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ OLSA BİLE

Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olabilse de, prensiplerde daima mutabıkız. Terörizmin her türlüsüne karşı çıkmak da bu prensipler arasındadır. Neticede, aynı amaçlara nasıl ulaşılabileceği hususunda izlenecek yöntemlerde farklılıklarımız olabliyor, ama iki yakın müttefik olarak her konunun üzerinde çalışarak bunları aşabiliriz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı