ABD RUSYA ANLAŞTI; ATEŞ KES VE TÜRKİYE'YE UYARI

ABD RUSYA ANLAŞTI; ATEŞ KES VE TÜRKİYE'YE UYARI

Suriye'de yıllardır süren iç savaş için ateş kes kararı alındı Rusya ve ABD ateşkesin 27 şubat'ta başlayacağını duyurdu


Rusya ile ABD Suriye’de ateşkesin 27 Şubat’ta başlaması için anlaştı. Cumhuriyet'in haberine göre, ABD, anlaşmanın ardından Türkiye’ye, Suriye sınırında YPG’ye yönelik bombardımanı durdurması çağrısını yineledi.

TÜRKİYE'Yİ DAHA ÖNCE UYARDIK

Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, “Türkiye’yi daha önce uyardık, ateşkesin herkesi kapsadığını hatırlatmak isteriz” dedi.

ABD ile Rusya, Suriye’de ateşkesin 27 Şubat’ta başlaması için anlaştı. IŞİD ve Kaide kolu Nusra’yı kapsamayacak ateşkesin yürürlüğa girmesi için tüm taraflar 26 Şubat öğlene dek anlaşmaya uymayı teyit edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinin ardından “ABD ile ateşkesi kontrol için etkili mekanizma kurmaya hazırız. Sıcak hatlar, çalışma grupları oluşturulacak” dedi.

TÜRKİYE ATEŞKESE UYSUN

Şam’la birlikte ateşkes için gerekli çabayı göstermeyi vaat eden Rus lider “Yıllardır süren katliamı durdurmak için nihayet gerçek bir şans doğdu” diye konuştu. Putin, IŞİD, Nusra gibi BM’nin terör listesindekileri vurmaya devam edeceğini belirtti. Öncesinde ABD, desteklediği grupların Rusya tarafından Nusra ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle vurulmasını istemiyordu. Ankara-Riyad güdümlü Suriye muhalefeti ise Nusra için ateşkes istemişti.

ATEŞKES HERKESİ KAPSIYOR

Dün ABD Dışişleri sözcüsü Mark Toner “Türkiye’yi bombardımanı kesmesine dair daha önce uyardık ve ateşkesin herkesi kapsadığını bir daha hatırlatırız. Politikamız değişmedi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı