ABD MEDYASI; IŞİD EMİRİ TÜRK EMNİYETİNİ ARADI

ABD MEDYASI; IŞİD EMİRİ TÜRK EMNİYETİNİ ARADI

ABD Hükumetinin desteklediği bilinen Amerikaninsesi sitesinde yer verdiği bir haberde IŞİD Emiri ile Türk Emniyetinin telefon görüşmesi yaptığı haberine yer verdi

Ankara'nın resmen "terörist" olarak tanımladığı IŞİD'in "sınır emiri" olarak bilinen Mustafa Demir'in, Emniyet Özel Harekat Daire Başkanlığı'na kayıtlı görünen bir telefonu aradığı öne sürüldü. Cumhuriyet gazetesi, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi belgelerine dayanarak, IŞİD’le Türk sivil ve askeri yetkililer arasındaki ilişki olduğuna işaret eden yeni bir haber yayınladı.

ŞİMDİ HEMEN ARIYORUM

Görüşme kayıtlarına göre, Ankara Garı'ndaki canlı bomba eyleminin talimatını veren İlhami Balı, "IŞİD Sınır Emiri" olarak bilinen Mustafa Demir'i arayarak Gaziantep'te ele geçirilen bazı İslamcı teröristlerin sınırdışı edilmemeleri için "Ebu Muhammed" kod adlı bir başka IŞİD'çinin devreye girmesini istedi. Balı, Mustafa Demir'den yakalananların sıkıştırılmamasını da istedi. Demir, İlhami Balı’nın bu isteği üzerine telefon görüşmesinde, "Şimdi hemen arıyorum" dedi.

ÖZEL HAREKAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE İRTİBAT

Mahkeme belgelerine göre, daha sonra, Mustafa Demir, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı adresine kayıtlı görünen "B.S" adlı kişiye ait telefon numarası ile irtibat kurdu.

ZEKAT VERMEYEN ÖLDÜRÜLÜYOR

Gazetenin verdiği habere göre, telefon görüşmeleri, sınırdaki geçişlerden "zekat" adı altında haraç toplayan IŞİD militanlarının, kendi kontrolleri dışında geçiş yapanları öldürdüklerine de işaret ediyor.

Türk yetkililerin ve bazı devlet kurumlarının IŞİD ve El Nusra türü İslamcı terörist yapılanmalarla ilişkileriyle ilgili iddialar yeni değil. Ancak, Ankara, uluslararası baskılar sonucu, geçen yaz aylarından bu yana IŞİD'in Türkiye'de ördüğü ağın ve aktif faaliyetlerin üzerine gitmeye başladı. Sınır geçişleri daha sıkı bir denetime alınırken görevli sayısı da artırıldı. Türkiye IŞİD ile mücadele eden uluslararası koalisyonda yer almayı da sürdürüyor.  

RUSYA; SINIRDAN SİLAH SEVKEDİLİYOR

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Suriye sınırının "teröristler" tarafından silah sevkiyatı için kullanıldığını iddia etti. Sergey Lavrov, Rusya'nın aynı gerekçeyle sınırın kapatılmasını istediğini belirtti. Lavrov, Interfaks Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bazı silahların insani yardım paketleri içine saklanarak sevk edildiğini" ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı