ABD KONSOLOSLUĞUNDAN ÖNEMLİ VİZE DUYURUSU

ABD KONSOLOSLUĞUNDAN ÖNEMLİ VİZE DUYURUSU

ABD İstanbul Konsolosluğunda bilgi işlem arızasına ilişkin vize ve diğer işlemler ile ilgili bir duyuru yayınlandı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü'ne ait tüm sistemler şu anda hizmet dışıdır. Durumu mümkün olduğunca çabuk düzeltmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. E-posta sistemi tekrar çalışmaktadır.

VİZE ALACAKLAR İÇİN İZLENECEK YOL 

24 Temmuz tarihine kadar vize ya da Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri randevusu olan herkes aşağıdaki talimatları uygulamalıdır. Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri Bölümü'nü ilgilendiren acil durumlar için bize şu telefon numarasından ulaşmanızı rica ediyoruz: +90-212-335-9000. Bayram tatili dolayısıyla Istanbul'daki Başkonsolosluk ve Ankara'daki Büyükelçilik 17 Temmuz öğleden sonra ve 18 Temmuz tam gün olmak üzere kapalı olacaktır.
 
24 TEMMUZA KADAR

Başvuru sahipleri yeniden randevu almak için Çağrı Merkezini +90 850 390 2802 veya +90 850 252 6355 numaralardan aramalıdırlar. Şu an sadece Ankara için randevu verilebilmektedir. Bu sorundan ötürü mağdur olan Istanbul daki başvuru sahiplerine yardımcı olmak için Büyükelçilik özel randevu tahsis etmiştir.
 
AMERİKAN VATANDAŞLIK BAŞVURULARI İÇİN

Tüm Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri randevularının yeniden belirlenmesiyle ilgili bilgi için telefon ya da e-posta yoluyla irtibata geçilecektir. Günlük güncellemeler için web sitemizi takip ediniz. Acil pasaport, Konsolosluk Doğum Belgesi ve noter hizmetleri için lütfen ABD Ankara Büyükelçiliği web sitesi aracılığıyla randevu alınız:http://turkey.usembassy.gov/acs_appointments.html.
 
Duyuru: 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle, Ankara Amerikan Büyülelçiliği’ndeki konsolosluk bölümü E1, E2 veya E3 vizesi başvurularını kabul etmemektedir. Lütfen bütün E1, E2 ve E3 vizesi başvurularınızı İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’na yapınız.

İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu, Göçmen Olmayan Vize mülakatlarını sadece randevu ile gerçekleştirmektedir. İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir randevu alabilmek için bütün başvuru sahipleri www.usvisa-info.com adresindeki talimatları yerine getirmelidir.
 
*** Önemli Not: Vizeniz basılarak, pasaportunuz eline geçmeden seyahat ile ilgili herhangi bir ödeme yapmanız tavsiye edilmez.***
 
İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’nda Göçmen Olmayan Vize başvurusu yapabilmek için talimatlar:

Uygun Vize Türünün Seçilmesi: Seyahat amacınıza uygun vize türünü seçmeniz ve doğru vize ücretini ödemeniz çok büyük önem taşımaktadır. Ne yazık ki, DS-160 başvuru formunuzda yanlış vize türünü seçmeniz halinde başvurunuzu değerlendirmeye alamamaktayız. DS-160 formunda yanlış vize türünü seçerseniz başvurunuz geri çevrilecektir ve sizden formunuzu düzeltip yeni bir randevu almanız istenecektir. Vize türleri hakkında bilgi alabilmek için lütfen buraya tıklayınız.

DS-160 Başvuru Formu: DS-160 formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde bu durum, vize görüşmenizin ve işlemlerinizin gecikmesine sebep olabilir. DS-160 formu hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen buraya tıklayınız.
Fotoğraf: Biyometrik fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. 6 aydan eski olan fotoğraflar kurallarımız gereğince kabul edilmeyecektir. Fotoğraf ölçütleriyle ilgili ayrıntılı bilgi ve örnekler için lütfen buraya tıklayınız.

Randevu Alma ve Vize Ücretini Yatırma: İstanbul’da vize başvurusu yapmak isteyen herkes usvisa-info.com adresindeki bilgiler doğrultusunda bir randevu almalıdır. Kullanılmayan vize başvuru ücretleri ödendikleri günden itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Bütün vize hizmetleri için alınan ücretleri görmek için buraya tıklayınız.

Vize türü
Ücret
(12 Eylül, 2014 tarihinden itibaren geçerlidir)
 
Turist, ticari, transit, mürettebat, öğrenci, değişim ve gazeteci vizeleri (B1/B2, C1/D, F, J ve I)
 
160 A.B.D. Doları
 
Geçici çalışma vizeleri

(H, L, O, P, Q ve R)
 
190 A.B.D. Doları
 
Yatırımcı ve tüccar vizeleri (E)
 
205 A.B.D. Doları
 
Gerekli Belgeler: Vize görüşmenize getirmeniz gereken belgelerle ilgili ayrıntılı bilgiyi başvuru yaptığınız vize türünün açıklandığı web sayfasında bulabilirsiniz. Vize türleri hakkında bilgi almak için lütfen buraya tıklayınız.

Tüccar/Yatırımcı (E) ve Şirket-içi Transfer (L) Vizesi Başvuruları: Tüccar/Yatırımcı (E) vizesi veya Şirket-içi Transfer (L) vizesi randevusu talebinde bulunmak için lütfen öncelikle www.usvisa-info.com adresinde kaydınızı tamamlayınız, vize ücreti ödemesini yapınız ve ardı[email protected] adresine bir e-mail yollayınız. Bütün destekleyici belgelerinizi tek bir PDF dosyası oluşturacak şekilde e-mailinize ekleyiniz.
 
***Önemli Not: E ve L vizesi başvurularınız için pasaportunuzu veya destekleyici belgelerinizi normal posta aracılığıyla önceden göndermenize gerek yoktur. Lütfen E ve L vize türü haricindeki sorularınızı [email protected] adresine göndermeyiniz. Diğer sorularınız için Bize Ulaşın bölümünden bizimle irtibata geçebilirsiniz.***
 
Fulbright Bursu ile başvuran kişiler, vize başvuru ücretinden muaf oldukları için normal randevu prosedürü ile başvuru gerçekleştirememektedir. Randevu işlemleriniz hakkında bilgi almak ve İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’ndan bir randevu talep etmek için lütfen Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu ile irtibata geçiniz.

Pasaport Geçerlilik Süresi: Pasaportunuz, Amerika’ya varış tarihinizden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır. Eğer pasaportunuzun geçerlilik süresi 6 aydan azsa, lütfen vize görüşmesine gelmeden önce süresini uzatınız.

Ne zaman başvurmalı: Seyahat tarihinizden en az 6-8 hafta öncesinden başvuru yapmanız gereklidir.

Kaynak:Haber Kaynağı