ABD ile krize TÜSİAD'dan kritik açıklama

ABD ile krize TÜSİAD'dan kritik açıklama

Tüsiad Yüksek istişare konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ABD ile Türkiye arasında tırmanan gerilime ilişkin canlı yayında bir açıklama yaptı.

ABD İle konsolos çalışanının tutuklanması sonrası başlayan ve Vize restleşmesi sonrası tırmanınan krizin ekonomik yansıması sert oldu. Karşılıklı vizelerin askıya alınması hamlelerinin ardından bir süredir düşüş eğilimleri gösteren Döviz kurları ve yükseliş eğiliminde olan borsa da sert hareketler yaşandı. Dolar 3.79 seviyellerini test ederken Euro ise 4.33 ile tarihi bir rekor daha kırdı. Bu gelişmelerin ardından Patronlar kulubü TÜSİAD'dan da tedirgin bir açıklama geldi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "ABD ile gerilim endişe verici, ilişkiler normalleşmeli" açıklamasında bulundu.

İLİŞKİLER NORMALLEŞMELİ

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan Bloomberg HT yayınında, “ABD ile gerilim endişe verici ilişkiler normalleşmeli”  dedi. Özilhan, Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta ABD ile Türkiye arasında uzun zamandır biriken sorunlar olduğunu ifade etti. 

CANLI YAYINDA KONUŞTU

Bloomberg'in sorularını telefonda yanıtlayan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, diplomatik kanalların devreye sokulmasıyla ABD ile ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini belirtti.

İKİ ÜLKE ÇOK AZ BÖYLE BİR SORUN YAŞADI

Özilhan, “Uzun süredir birikerek gelen sorunlar artık bir 'sorunlar yumağına' dönüştü. 50 yıldır ABD ile ilişkileri izleyen biri olarak söyleyebilirim ki iki ülke çok az böyle sorun yaşadı. Batı'da son dönemde Türkiye'nin Rusya, İran ve Venezuala temasları sonrasında 'Türkiye eksen mi değiştiriyor?' sorusu var. 

MÜTTEFİKLERİNİ YANINDA GÖRMEK İSTİYOR

ABD ve Batı'ya da Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek için görev düşüyor. Türkiye birkaç terör örgütüyle mücadele ederken müttefiklerini yanında görmek istiyor.” dedi.

İlgili Haberler