ABD HÜKUMETİNDEN O FOTOĞRAFA JET YANIT

ABD HÜKUMETİNDEN O FOTOĞRAFA JET YANIT

Hükümet medyası bu açıklamalara John Bass'ın darbeden bir gün önce çekildiklerini iddia ettiği bir fotoğrafla yanıt verdi.

ABD Büyükelçisi John Bass, gazetecilere bugün yaptığı açıklamada “(Darbeyle ilgili ABD’nin) Planı yok. Yönlendirmesi yok. Desteği yok. Bilgisi yok. Zaten bir bilgimiz olsaydı Türk hükümetine bunu bildirirdik.” dedi. Hükümet medyası bu açıklamalara John Bass'ın darbeden bir gün önce çekildiklerini iddia ettiği bir fotoğrafla yanıt verdi. Fotoğrafta Bass, bir askerle birlikte yürürken görülüyor. Fotoğrafa ilişkin ABD Büyükelçiliğinden ise jet bir açıklama geldi. Büyükelçilik fotoğrafın sahte olduğunu, 14 Temmuz günü John Bass'ın Ankara'da olduğunu söyledi.

Bugün gazetecilere konuşan Bass "Bu ülkede ABD yönetiminin yasadışı darbe girişimiyle bağlantısı olduğunu ya da bundan önceden haberdar olması gerektiğini tek bir kanıt göstermeden iddia eden yorumların beni çok rahatsız ettiğini ve beni gücendirdiğini söylemek istiyorum.” dedi ve şu ifadeleri kullandı: "O gece, Graham Fuller’in Türkiye’de olup olmadığı hakkında benim bir bilgim yok. Eğer Türkiye’de idiyse bunun da hiçbir önemi yoktur. Kendisinin ABD yönetimiyle bir bağlantısı yoktur. Geçmişte devlet için çalışmıştır. Tüm bunlardan bağımsız olarak ister Bay Fuller ister başkası olsun, darbe sürerken Amerikan haber programlarında çok çirkin şeyler söyleyen ve bunun bir şekilde yararı olabileceğini savunanların söyledikleri ve yaptıkları ABD Devleti’nin görüşlerini yansıtmıyordu.”

HÜKÜMET MEDYASINDAN FOTOĞRAF SERVİSİ

Hükümet medyası ise bu açıklamalara Bass'ı hedef alan bir fotoğrafla yanıt verdi. Hükümet'e yakın siteler Bass'ın darbeden bir gün önce darbeci askerlerle görüştüğünü iddia ederek bir de fotoğraf yayınladı. Fotoğrafın Çengelköy'de bir güvenlik kamerasından alındığı söylendi. Haberlerde "ABD Büyükelçisi John Bass, basının karşısına çıkıp "darbe girişiminde ABD'nin parmağı yok" dese de, rütbeli bir asker ile darbe girişiminden bir gün önce görüş alışverişinde bulunduğu ortaya çıktı" denildi. Hükümet yazarları da sosyal medyada bu fotoğrafı paylaşarak sosyal medyada ABD'yi suçladı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Fotoğrafa ilişkin ABD Büyükelçiliğinden ise jet bir açıklama geldi. Büyükelçilik fotoğrafın sahte olduğunu, 14 Temmuz günü John Bass'ın Ankara'da olduğunu söyledi.

İşte o açıklamanın tamamı:

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı