ABD başkonsolosluğunun kroki ve fotoğrafları bulundu

ABD başkonsolosluğunun kroki ve fotoğrafları bulundu

El-Kaide operasyonunda ABD başkonsolosluğunun kroki ve fotoğrafları ele geçirildi.

TEKİRDAĞ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul bağlantılı düzenlediği operasyonlarda, eylem hazırlığında olduğu belirlenen El-Kaide üyesi 11 kişi 25 kilo A-4 tipi plastik patlayıcı ile birlikte yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilere ait evde yapılan aramalarda ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu ile bir sinagog ve bir kilisenin krokileri ve fotoğrafları da ele geçirildi. Örgüt üyelerinin ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na bombalı saldırı hazırlığı içinde oldukları tahmin ediliyor. 

Güvenlik güçleri, El-Kaide örgütüne yönelik gizli istihbarat bilgileri doğrultusunda bu sabaha karşı Çorlu'da 9, İstanbul'un Büyükçekmece İlçesi'nde ise 2 eve Özel Harekat timlerinin desteğiyle eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda El-Kaide örgütü üyesi olduğu belirtilen Çorlu'da 7, İstanbul'da 4 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul'daki evde yapılan aramada 25 kilo A-4 patlayıcı, 5 tüfek, 5 tabanca, çok sayıda bilgisayar, usb bellekler, çok sayıda CD, uzaktan kumandalı patlayıcı düzenekleri ile ele geçirilen dökümenlarda ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, Balat'ta bulunan bir sinagog ve bir kilisenin krokileri ve fotoğrafları ele geçirildi. Şüphelilerin Büyükçekmece'deki oturdukları evin dış cephesine kurdukları kamera sistemi ile sokağı gözetleyerek polis baskınlarına karşı önlem aldığı belirlendi.

HEDEF ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ VE SİNAGOGLAR

Örgüt üyelerinin 10 gün önce patlayıcıyı temin ettiği ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na bombalı saldırı hazırlığında oldukları tahmin ediliyor. Gözaltına alınan 11 şüphelinin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.