ABD BAŞKAN ADAYI CLİNTON'DAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK AÇIKLAMA

ABD BAŞKAN ADAYI CLİNTON'DAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK AÇIKLAMA

8 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde, Hillary Clinton ile Donald Trump bir kez daha "münazara" için ekran karşısına çıktı.

ABD'nin başkan adaylarından Hillary Clinton, başkan seçilmesi hâline Suriye'de Kürtleri silahlandıracağını söyledi.

SURİYELİ KÜRTLERE SİLAH

8 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde, Hillary Clinton ile Donald Trump bir kez daha "münazara" için ekran karşısına çıktı.

Münazarada Rusya, vergi beyanı ve ABD'nin Ortadoğu politikaları gibi çok sayıda başlık gündeme gelirken, dikkat çekici unsurlardan birisi de Suriye Kürtleri ile ilişkilerdi.

Demokratların adayı Clinton, seçilmesi hâlinde Suriye Kürtlerini doğrudan silahlandırmayı destekleyeceğini söyledi.

BAZI ÇEVRELER KARŞI AMA

"Kürtler, Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız oldu. Bazı çevrelerin bu konuda büyük endişeleri olduğunu biliyorum. Ama onların ihtiyaç duydukları donanıma sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum" diyen Clinton, Suriye'de "uçuşa yasak bölge" istediğini de tekrarladı.

BÖLGE ÜLKELERİ FİNANSE EDERSE

Öte yandan Donald Trump da uçuşa yasak bölgeyi, bu planı bölge ülkeleri finanse ettiği takdirde, savunduğunu belirtti. Ancak Trump, geçen haftaki başkan yardımcıları münazarasında, yardımcı adayı Mike Pence'in "ABD Beşar Esad'a karşı askeri güç kullanmalı" sözlerine katılmadığını vurguladı.

ESAD DERT DEĞİL

Trump, Suriye'de Esad ve müttefikleri ile değil, IŞİD ile uğraşılması gerektiğini söyleyerek, "Esad IŞİD'i öldürüyor, Rusya IŞİD'i öldürüyor, İran IŞİD'i öldürüyor" dedi.

Halep'in temel olarak "düştüğünü" kaydeden Trump, Obama'nın Musul operasyonunu önceden duyurmasını da eleştirdi.

Clinton, Amerikan askerlerinin Suriye'de olmasını istemediğini söylerken, seçilirse önceliğinin Bağdadi'nin peşine düşmek olacağını kaydetti.

Öte yandan, münazaradan önce Hollis'teki bir toplantıda konuşan Clinton, Suriye'deki önceliklerinin Beşar Esad'ı devirmek olduğunu tekrarladı.