ABD BASINI; Kimyasal Gaz El Kaide'ye Türkiye Üzerinden Gidiyor

ABD BASINI; Kimyasal Gaz El Kaide'ye Türkiye Üzerinden Gidiyor

ABD BASINI YAZDI; KİMYASAL TÜRKİYE ÜZERİNDEN EK KAİDEYE GİDİYOR

ABD, AKP Hükümeti ve bazı Avrupa ülkelerinin, askeri müdahale için gerekçe göstermeye çalıştıkları kimyasal silah saldırısının muhalifler tarafından yapıldığını gösteren ipuçları artıyor. ABD ordusunun El Kaide’nin elinde sarin gazı olduğunu doğruladığı iddia edildi. El Kaide’ye gazın Türkiye üzerinden gönderildiği, Adana’da ele geçirilenin de bunun küçük bir bölümü olduğu ileri sürülürken, iddialar kimyasal silah nedeniyle Esad’a ağır suçlamalar getirmeyi sürdüren Erdoğan’ı zor durumda bırakacak nitelikte.
 
ABD Savunma Bakanlığı eski üst düzey yöneticilerinden, eski istihbaratçı Micheal Maloof, WND News haber sitesindeki köşesinde, ABD Başkanı Barrack Obama’nın Suriye yönetiminin kimyasal silah kullandığında ısrar etmesine karşın, El Kaide’nin kimyasal silah edindiğini ve kullandığını gösteren bir raporu ele geçirdiğini yazdı. 
 
Maloof’a göre; rapor ABD ordusu tarafından hazırlanan bir rapor. Kendisine ABD istihbarat kuruluşları arasında yer alan Ulusal Saha İstihbarat Merkezi’nden (NGIC) geldi. Rapor gizli bir rapor ve “yabancı merkezlere gönderilmemeli” diye sınıflandırılmış.
 
IRAK'TAKİ SELEFİLER ÜRETTİ
 
Raporda El Kaide’nin kimyasal silah yapımında bulunan sarin gazına sahip olduğu belirtiliyor. Sarin gazı Sünni Selefiler’den oluşan Irak El Kaidesi tarafından temin edildi. Gaz, Türkiye üzerinden El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi’ne gönderildi.
 
Geçtiğimiz Mayıs ayında Adana ve Mersin’de polisin, El Nusra teröristlerinin kaldığı evlere yaptığı baskınlarda ele geçirilen sarin gazının bir bölümü de Irak El Kaidesi’nin gönderdiği gazdı. Yakalanan gazın miktarı 2 kiloydu.
 
Amerikan askeri istihbarat raporunda, El Kaide’nin kimyasal silah üretme çabalarının Türkiye’deki operasyona karşın sürdürdüğü bildirilirken, Amerikalı askeri bir kaynak, “Nusra Cephesi ve Irak El-Kaidesi'nin sarin gazı üretme çabaları"na ilişkin 50 belge olduğunu belirterek, “El Kaide’nin bu çalışmaları, Mayıs 2013'te Irak ve Türkiye'de bazı kilit isimlerin tutuklanmasıyla birlikte büyük bir darbe aldı" dedi.
 
HALEP'TEKİ SALDIRI
 
Raporda, El Nusra Cephesi’nin, bir bölümü Türkiye’ye gaçirilen sarin gazının diğer bölümünü geçtiğimiz Mart ayında sivillere ve Halep’te Suriye ordusuna karşı kullanılmış olabileceği de kayda geçirildi. 
 
Raporda kayde geçirilen bu olasılık Halep'te Han El Asel'de yapılan kimyasal silah saldırısının El Nusra tarafından yapıldığı iddiasını güçlendirirken ABD istihbaratının üst düzey eski bir yetkilisi Suriye’de kimyasal silah kullananların Esad güçlerinin değil, muhalif gruplar olduğunu Maloof’a söyledi.
 
"ADANA VE MERSİN'DE ELE GEÇİRİLEN KÜÇÜK PARÇASI"
 
Maloof, dün Rusya’nın RT sitesinin sorularını yanıtlarken, raporun Ağustos ayında hazırlanan bir rapor olduğunu belirterek, bu raporu aldığı kaynağın Irak’tan Türkiye’ye önemli miktarda sarin gazı gönderilerek Suriye’ye sokulduğunu, Adana’da ele geçirilenin ise küçük bir miktar olduğunu söylediğini kaydetti. 
 
"FİNANSÖR SUUDİ"
 
Maloof, kaynağının El Kaide’nin o tarihten sonra belki büyük miktarlarda sarin gazı ürettiğine de inandığını; El Kaide’nin kimyasal silah üretiminin finansörünün ise bir Suudi Arabistanlı olduğunu, ancak ismini veremeyeceğini söylediğini de bildirdi.
 
Russia Today muhabirinin “ABD elindeki bilgilere rağmen neden en büyük düşmanı olan El Kaide ile savaşa girmiyor?” sorusuna ise Amerika’nın bölgedeki krize daha fazla batmak istemediği şeklinde yanıt veren Michael Maloof, müdahil olmanın ABD’nin dış politikasını ciddi şekilde etkileyeceğini ifade etti.
 
ABD Kongresinin Terörizm ve Sıradışı Savaş Araştırmaları Özel Görev Ekibi’nin 1988 ile 2004 yılları arasında direktörlüğünü yapan ve şu anda ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığında üst düzey danışmanlık yapan Yossef Bodansky’den de Suriye’de kimyasal silah kullananların Esad güçleri değil,  muhalifler olduğunu söyledi.
 
ERDOĞAN BU SORULARA NE DİYECEK?
 
Rapor ve iddialar, Adana'daki soruşturmada, gözaltına alınan 12 El Nusra Cephesi üyesinin nasıl oldu da serbest bırakıldığı; El Kaide'nin Türkiye'ye kimyasal silah yapımında kullanılan sarin gazını nasıl elini kolunu sallayarak sokabildiği, yine Türkiye'den nasıl elini kolunu sallayarak Suriye'ye götürebildiği sorularını gündeme getirdi. 
 
Bu sorular ise Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırısından doğrudan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ı sorumlu tutarak ağır suçlamalar getiren, saldırıyı muhaliflerin yapmış olabileceğini gösteren bulgular arttıkça ağız değiştiren ve son günlerde "Kimyasal silah olmasa da 100 bin insanı öldürdüğünü" iddia ederek Esad'a ağır suçlamalarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı epey zor durumda bırakabilecek nitelikte.