AB VİZESİ KALKMAZSA SUÇ MUHALEFETİN OLACAK

AB VİZESİ KALKMAZSA SUÇ MUHALEFETİN OLACAK

Davutoğlu zafer gibi sunduğu ve Haziran 2016 'da kalkacağını söylediği Avrupa Vizesi için şimdiden yan çizmeye başladı.

VİZE muafiyetine ilişkin açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet liderlerine bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum: Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs'a kadar meclisten geçmesi lazım ki hazirana kadar AB içindeki süreçler de tamamlansın. dedi. Avrupa'nın serbest dolaşım için ileri sürdüğü 72 şartın içerisinde Basın Özgürlüğü,Bağımsız Yargı ve Demokratik haklarda bulunuyor. Haziran'a kadar gösteri yürüyüşü yapanlara polis saldırmayacak mı soruları şimdiden sosyal medyada konuşulmaya başlandı

TAM 72 ŞART VAR YERİNE GELMEZSE SUÇ MUHALEFETİN

Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Kanunları 317 ile çıkarırız, ama engellemesinler, meclisi bloke etmesinler" dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BAĞIMSIZ YARGI ŞARTLARININ YASA İLE NE İLGİSİ VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) resepsiyonunda konuştu. Türkiye'de ekonomik hayatı etkileyebilecek güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı olmasının söz konusu olamayacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Altını çizmek için söylüyorum. Sadece seçimi kazanmadık, siyasi istikrarı tehdit eden en büyük olgu olarak görülen terörle mücadeleyi etkin şekilde sürdürüyoruz. Bugün huzurunuza gelirken 2 saat kadar önce Sur'daki operasyonların da tamamlandığı bilgisiyle geldim. Türkiye'nin istikrarını tehdit eden odak kim olursa olsun buna izin verilmeyecektir. Terör bütün dünyanın risk olarak gördüğü global bir olgu. Türkiye'de ekonomik hayatı etkileyebilecek tarzda bir güvensizlik bir istikrarsızlık ortamı olması söz konusu olamayacaktır" dedi.

MUHALEFETİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Vize muafiyetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Serbest dolaşım olmadan Gümrük Birliği'nin imzalanmasını eleştirmiştim. Gümrük Birliği'ni, Yabancı sermaye için çok iyi kullandık. Sizlerde artık vize isteme gibi bir zilletten kurtulacaksınız. Muhalefet liderlerine bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum.

HANGİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILACAK SÇYLEMEDİ

Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs'a kadar Meclis'ten geçmesi lazım ki hazirana kadar AB içindeki süreçler de tamamlansın. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Biz Kanunları 317 ile çıkarırız, ama engellemesinler, meclisi bloke etmesinler. Bu kanunları çıkaralım. Bu 50, 60 yıllık bir rüyadır vatandaşlarımız için" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı