9 AFGANLIYI GASP EDİP ÖLDÜRMÜŞLER

9 AFGANLIYI GASP EDİP ÖLDÜRMÜŞLER

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde 4 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerden E.K. tutuklandı.


EDİRNE'nin Bulgaristan'a sınır olan Budakdoğanca Köyü Kırçeşme mevkiindeki çalılık alanda geçen Nisan ayında ölü bulunan 3'ü çocuk 9 kaçağın gasp edildikten sonra dövülerek ve tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. 

4 GÖZALTI BİR TUTUKLAMA

Afganistan uyruklu kaçakların ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Adana, Edirne ve Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde 4 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerden E.K. tutuklandı.

Bulgaristan'a sınır olan Budakdoğanca Köyü Kırçeşme mevkiinde geçen 9 Nisan günü çalılıklar arasında ceset olduğunu görenler çiftçiler jandarma ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemede sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen kaçaklara ait olduğu tahmin edilen ve tanınmayacak durumda biri kadın ve çocuğa, ikisinin de erkeğe ait olduğu belirlenen 4 ceset bulundu.

53575_23685_23112014131637_8.jpg

SOĞUKTAN DONDUKLARI TAHMİN EDİLİYORDU

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri aynı bölgede 17 Nisan tarihinde yaptığı ve iz köpeği Alaz'ın da katıldığı aramalarda dereye yakın çalılık alanda 4 yaşlarında kız çocuğu olduğu belirlenen 3 ceset, kadın ve erkeğe ait kafatası ile bacak kemikleri buldu. İki farklı günde yapılan aramalarda 9 kişinin cesedi bulunarak incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

53575_23685_23112014131637_5.jpg

FOTOĞRAFTAN ŞÜPHELİYE ULAŞILDI

Adli Tıp Kurumu'nun otopsisi sonucu Afganistan uyruklu olduğu belirlenen 9 kaçaktan 4'ünün kimlikleri tespit edildi. Ayrıca soğuktan donduğu tahmin edilen kaçakların dövüldükten sonra tüfekle öldürüldüğü belirlendi. Kaçaklardan birinin üzerinden çıkan aile fotoğrafıyla soruşturmayı derinleştiren Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, fotoğrafın Kahramanmaraş'ta çekildiği, kaçakların Adana da oturan kılavuz E.K. ile temasa geçerek yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye kadar getirildiğini tespit etti.

53575_23685_23112014131637_7.jpg

BİRİ TUTUKLANDI

Mahkeme kararıyla jandarma ekiplerince fiziki ve teknik olarak 3 ay izlenen E.K. ile birlikte Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde Ö.T., Budakdoğanca Köyü ise A.F. ve L.F. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K., tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı