87. Gazi Koşusunda Gezi Protestosu

87. Gazi Koşusunda Gezi Protestosu

87. düzenlenen Gazi Koşusu’nu izlemek üzere Veli Efendi Hipodromu’na giden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, vatandaşlardan tepki çekti.

Yücel Bilik’in jokeyliğindeki Divine Heart’ın şampiyonluğuyla sonuçlanan 87. Gazi Koşusu’na da Gezi Parkı olayları ve sonrasında yaşanan gelişmeler damga vurdu.

Gazi Koşusu’nu izlemek için Veliefendi Hipodromu’na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu‘ da gelmişti.

Kupa töreni sırasında statda bulunan binlerce insan, hep bir ağızdan;
“Her yer Taksim her yer direniş” şeklinde bağırdı. Ayrıca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde de slogan attılar.


Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 87'ncisini, Atila Özkan'ın sahibi olduğu ve jokeyliğini Yücel Bilik'in yaptığı “Divine Heart” adlı safkan burun farkıyla kazandı. 


2013 yılı şampiyonunun belirlendiği yarışın birincisi 1 milyon 150 bin lira, ikincisi 460 bin lira, üçüncüsü 230 bin lira, dördüncüsü de 115 bin lira ikramiye ödülü kazandı.

Yarışta ilk 4'e giren atlar için, ikramiyenin yanı sıra ayrıca toplamda 488 bin 750 lira yetiştiricilik primi dağıtılırken, koşuda toplam 4 milyon 821 bin lira ödül verildi.



VİDEO İÇİN TIKLAYIN