85 MİLYAR AVRO GÖTÜRDÜLER

85 MİLYAR AVRO GÖTÜRDÜLER

25 mart açıklaması;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,85 milyar avro götürdüler.


85 milyar avro götürdüler'

"85 Milyar Avro götürdüler. Türk parasıyla 247 katrilyon. Demek ki, bu ülkede para var. Ama kime para var, onlara. Vatandaşına gelince para yok. Onlardan alacağım, halka vereceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın"

Tüm Türkiye vatandaşları soluğunu tutmuş bir şekilde, ses kayıtlarını sızdıran sanal kimliklerin, 25 Mart'ta açıklanacağını söylediği "çok önemli konuya" yoğunlaşmışken, CHP liderinin Ümraniye konuşmasında "85 Milyar Avro götürdüler" demesi dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, "Açıklanacağı iddia edilen konu yine yolsuzluklar mı " şeklinde yorumlar yaptılar.

İLK KEZ BİR DİKTATÖRE DİZ ÇÖKTÜRDÜNÜZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Ümraniye Namık Kemal Mahallesi'nde bu akşam düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Tanımadığımız bir vatandaşa bile selam vereceğimiz bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bunun birinci yolu 30'unda, bayram havası, demokrasi, özgürlükler içinde sandığa gideceğiz. 2,5 milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. Şimdi ben bu gençlere sesleniyorum. Sevgili gençler, umudumuz olan gençler, demokrasimizin ve özgürlüğümüzün güvencesi olan gençler, sizlere şükran borçluyuz. İlk kez bir diktatöre diz çöktürdünüz, Gezi eylemlerinde. Sandığa gideceksiniz, bir diktatörün getirdiği yasaklardan hesap sormak üzere. Önümüzde iki seçenek var. Bir, yasaktan yana olacaksınız, AKP'ye oy vereceksiniz. İki, özgürlüklerden yana olacaksınız, CHP'ye oy vereceksiniz. Twitter yasağını getiriyor. Sen kim oluyorsun da bu milletin gençleriyle uğraşıyorsun. Bu milletin gençlerine yasak getiriyorsun. Onun için söylüyorum, özgürlükten yana tavır alacaksa 2,5 milyon gencimizi sandıkta bekliyorum. Ve 6 okun böğrüne 'Evet' mührünü basmalarını istiyorum" diye konuştu.

"BU SEÇİMLER TÜRKİYE'NİN KADERİNİ BELİRLEYECEK"
30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan CHP lideri, şöyle devam etti:
"Bu yerel seçimler Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Çok önemli. Ya daha baskıcı bir rejime ya daha özgürlükçü bir rejime doğru gideceğiz. Ya yalana ve talana oy vereceğiz, veya özgürlüğe ve barışa oy vereceğiz. Ya helale veya harama oy vereceğiz. Ben öğrenmek istiyorum. Helale oy verecek misiniz? Bunun tek yolu var. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, çocuklarımızın geleceği için 6 okun böğrüne 'Evet' mührünü basacağız."

CHP'nin Ümraniye Belediye Başkan adayı Sacit Eyüpoğlu ile Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi'yi partililere takdim eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Sarıgül ile birlikte el ele verecekler, kol kola verecekler, İstanbul'un tarihini değiştirecekler. İstanbul'u Türkiye'nin en güzel kenti haline getirecekler. İstanbullunun yaşamının yarısı yollarda geçmeyecek. Sorunu çözecekler. Kentsel dönüşüm adı altında rantçı yandaşlarına vermeyecekler. Ben şu idealle yola çıktım: Benim için yandaş yok. Benim için vatandaş var. Biz çalışıyoruz, onlar çalıyor. Biz çalışıyoruz. Biz üretiyoruz. Biz alınterine değer veriyoruz. Biz istiyoruz ki, her evde tencere kaynasın. Biz istiyoruz ki, bu ülkede işsizlik olmasın. Biz istiyoruz ki, bu ülkede huzur olsun, barış olsun. İstiyoruz ki, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Biz istiyoruz ki, her ailenin sigortası olsun. Bunu yapmanın sözünü veriyorum sizlere. Ama sizden yetki istiyorum. 85 milyar Avro götürdüler. Türk parasıyla 247 katrilyon. Demek ki, bu ülkede para var. Ama kime para var, onlara. Vatandaşına gelince, para yok. Onlardan alacağım, halka vereceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Sizlere inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Sizler için yola çıktım. Bu ülke için, çocuklarımız için, kadınlarımız için yola çıktım. Hiç kimse mağdur olmasın diye yola çıktım. Hiç kimsenin burnu kanamasın. Herkes barış içinde, huzur içinde yaşasın dedim. En büyük idealim bu. Ve siz destek verdiğiniz sürece, aydınlık Türkiye'yi, güzel Türkiye'yi beraber yaşatacağız."

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından, iki ilçenin belediye başkan adayıyla birlikte vatandaşları selamladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı