80 TL'LİK MARKET MALI ÇALAN KADININ HAYATI  KARARDI

80 TL'LİK MARKET MALI ÇALAN KADININ HAYATI KARARDI

"Muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı ve hapse mahkum edildi.

Arzu KAYA / İstanbul 

Pendik'te çalıştığı iş yerinden 2 buçuk kilo köfte ve 3 kilo toz deterjan çalmak isteyen kadına 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.
Verilen hapis cezası sanığın sabıkasının olmayışı nedeniyle ertelendi.

EVİNE GÖTÜRMEKTEN VAZGEÇTİ. 10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre geçtiğimiz Kasım ayında meydana gelen olayda 50 yaşındaki N.K, Pendik'te gıda üzerinde faaliyet gösteren bir şirkette aşçı olarak çalışıyordu. İş yerine ait 2 buçuk kilo köfte ve 3 kilo toz deterjanı evine götürmek için çantasına koyan N.K., mesai bitip işten çıkacağı sırada şirketin bekçisi tavırlarından şüphelendi. Bunun üzerine N.K. aldıklarını şirketteki dolabına koydu. Bekçi dolapta arama yapıp köfte ve deterjanı görünce polisi aradı. N.K. hakkında "Muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"PİŞMAN OLDUM, ÖZÜR DİLERİM"

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık N.K ve müşteki şirket adına bir avukat hazır bulundu. 1 çocuk annesi N.K. 10 yıldır aynı iş yerinde aşçı olarak çalıştığını belirterek, "Çocuğum açtı, ihtiyacım olduğu için köfteleri aldım. Deterjanı ise iş kıyafetlerimi yıkama amaçlı almıştım. Pişman oldum, ihtiyacım olduğu için almıştım. Özür dilerim" dedi. Şirket avukatı ise iade edilen mallar nedeniyle bir zararlarının olmadıklarını ama şikayetçi olduklarını ifade etti. 

"KÖFTENİN KİLOSU 20 - 25, DETERJANIN İSE 2-3 LİRA: 1 YIL 4 AY 20 GÜN HAPİS"

Mahkeme, N.K'nin "Muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık" suçunu işlediğini belirterek önce 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ardından, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirten mahkeme, köftenin kilosunun 20-25 lira, deterjanın ise 2-3 lira olduğunu ifade ederek, meydana gelen zararın fazla olmadığını kaydetti. Bu nedenle cezada indirime giden mahkeme, N.K.'nin 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın sabıkasız olması nedeniyle ceza ertelendi. 

"CEZA VERMEKTEN DE VAZGEÇİLEBİLİR" MADDESİ

Öte yandan Türk Ceza Kanunu'nun 145. maddesinde belirlenen "malın değerinin az olması" hükmü gereğince, "Hırsızlık suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle, verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi, suçun işleniş şekli ve özellikleri de göz önünde bulundurularak, ceza vermekten de vazgeçilebilir" deniliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı