8 YAŞINDAKİ OĞLUNU IŞİD'E GÖTÜRDÜ

8 YAŞINDAKİ OĞLUNU IŞİD'E GÖTÜRDÜ

İnanılmaz iddia…

Dünya IŞİD’le nasıl mücadele edileceğini tartışırken, örgüte katılımlar da sürüyor. Fakat bu seferki iddia inanılır gibi değil.

Kosova'da bir TV kanalına katılan Prenvera Abazi, kocasının 8 yaşındaki oğlunu kaçırarak Suriye'de IŞİD'e katıldığını iddia etti.

Prenvera'nı iddiasına göre, kocası Arben Abazi, 3 ay önce 8 yaşındaki oğlu Erio'nu alıp Suriye'de IŞİD'e katıldı. Abazi'nin eşi Pranvera Abazi, olayı Kosova'daki bir TV kanalında anlattı. Pranvera Abazi, tehditler nedeniyle 3 ay hiç kimseye bu olayı anlatmadığını söyleyerek, sosyal medya sitesi Facebook'ta oğlunu ve kocasını IŞİD saflarında gördükten sonra konuşmaya karar verdiğini söyledi.

Pranvera, 3 ay kocasının ve oğlunun kaçırıldığını sandığını ve bilinmeyen kişiler tarafınca polise gitmemesi için tehdit edildiğini bildirdi. Pranvere, sosyal medyada kocası ve oğlunun, IŞİD saflarına katıldığını görmesi üzerine Kosova polisine başvurduğunu ve koruma altına alındığını ifade etti.

Oğlunun ve kocasının sosyal medyadaki fotograflarını gösteren Pranvera Abazi, oğlunun Kosova'ya getirilmesini istedi. Pranvera, kocasını 'oğlunu IŞİD'e götürmekle' suçladı. Kosova'daki sivil toplum örgütleri, İslam Birliği ve diğer kurumlar, Pranvera'nın oğlunun Kosova'ya gelmesi için harekete geçti.

Kaynak:Haber Kaynağı