8 İLDE DERNEK OPERASYONUNA 2 TUTUKLAMA

8 İLDE DERNEK OPERASYONUNA 2 TUTUKLAMA

Dernek adı ile, kalem seti gibi ürünleri kapıdan satış yapıp yaklaşık 2.5 milyon TL gelir elde ettikleri , bunun da sahte faturalar ile gider gösterilip zimmete geçirildiği ileri sürüldü.

 MERKEZİ Kocaeli’nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık 2.5 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen bir derneğin başkanı F.U. ile müdürü O.K, tutuklandı.

8 İL VE ŞUBELERİNE BASKIN

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis, merkezi Darıca İlçesi'nde bulunan dernek ile bu derneğe bağlı iktisadi işletmenin İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Aydın, Antalya, Sinop, Sivas, Malatya, Yozgat ve Konya illerinde bulunan temsilciliklerini incelemeye aldı. İncelemeler sonucu, engellileri çalıştırmak suretiyle elde edilecek tüm gelirin tekerlekli sandalye, hasta bezi, hasta yatağı gibi yardımlarda kullanılacağı söylemleri ile halkın yardım etme duygularını suiistimal ederek boyama kitabı, diş macunu, anahtarlık, kalem seti gibi ürünleri kapıdan satış yapıp yaklaşık 2.5 milyon TL gelir elde ettikleri , bunun da sahte faturalar ile gider gösterilip zimmete geçirildiği ileri sürüldü.

DERNEK BAŞKANI VE MÜDÜRE TUTUKLAMA

Yapılan tespitlerin ardından 'Dolandırıcılık, Nitelikli Zimmet, Güveni Kötüye Kullanma, Resmi Belgede Sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlarından aralarında derneğin başkanı F.U.'nun da bulunduğu bazı şüpheliler gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden bölge temsilcileri M.G. ve Ç.A. adli kontrol kaydı ile serbest bırakılırken, dernek başkanı F.U. ve müdür O.K. tutuklanarak Kandıra Cezaevi'ne konuldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı