8 ÇOCUK DAHA CAN VERDİ...!

8 ÇOCUK DAHA CAN VERDİ...!

İsrail'in gece saldırısında 8 çocuk, 12 kişi daha yaşamını kaydetti.

Yabancı kaynaklara göre, devam eden İsrail operasyonunda dün gece Gazze’nin doğusunda 4 çocuk, kuzeyinde de aynı aileden 4′ü çocuk 8 kişi olmak üzere, toplam 8′i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi.

Önceki gün insani yardımlara geçit vermek için ilan edilen beş saatlik ateşkesin bittiği 15.00’te karşılıklı roket ve füze saldırıları yeniden ama çok daha şiddetli başlarken Gazze’nin kuzeyinde Beyt Hanun bölgesinde İsrail, tünelleri vurmak için tanklar eşliğinde sınırı geçti.

Şiddetli bir direnişle karşılaşan İsrail dün top, tank ve gemilerle üç koldan saldırıları yoğunlaştırdı. İsrail, kara harekâtına gerekçe olarak 13 militanın tünelden İsrail’e sızma girişimini gösterdi. İsrail kara harekâtı sırasında 4 tünelin vurulduğunu, 17 militanın öldürüldüğünü ve 13 militanın teslim olduğunu açıklarken Başbakan Binyamin Netanyahu tünelleri hava operasyonu ile yok etmenin mümkün olmadığını ve karadan askerlerin girmeye başladığını duyurdu. İsrail ordusu ilk kaybını Beyt Hanun’un kuzeyinde verdi.

8 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Kuzeyde Beyt Hanun ve Lahya Lahya, doğuda Kanunus ve Kerim Ebu Salim, güneyde Refah’ta hareketlilik artarken Gazze kenti de olağanüstü bir gece yaşadı. İftar sonrası Gazze’nin Mina sahilinde Türkiye’nin mali desteği ile yenilen limandan İsrail’e fırlatılan üç rokete 10 dakika geçmeden Akdeniz’de İsrail ordusuna ait gemilerden ateş açılmasıyla başlayan savaş hali saatlerce sürdü. Gazze’nin güneyinde ikisi kardeş 2, 4, 7 ve 13 yaşlarındaki 4 çocuk İsrail saldırısında can verdi. Ülkenin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde ise bir evin vurulması sonucu yine dördü çocuk 8 kişilik Ebu Cerad ailesi yok oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı